1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İsrailli Enlight İsveç’te 113 MW’lık RES kuracak

İsrailli Enlight İsveç’te 113 MW’lık RES kuracak

İsrailli yenilenebilir enerji şirketi Enlight İsveç’te 113 MW’lık Picasso Rüzgar Enerjisi Santrali kurup işletecek.

İsrailli Enlight İsveç’te 113 MW’lık RES kuracak

Enerji Günlüğü - İsrailli yenilenebilir enerji şirketi Enlight İsveç’te 113 MW’lık Picasso Rüzgar Enerjisi Santrali kurup işletecek.

İsrail merkezli yenilenebilir enerji şirketi Enlight, İsveç'te kuruluma hazır haldeki 113MW kapasiteli rüzgar santralini satın alma, yatırım yapma ve inşa etmek üzere anlaşmalar imzaladı. 

İsveç’in Güneyinde kurulacak olan Picasso Rüzgar Enerjisi Santrali’nde 27 adet 4.2MW’lık Vestas türbinleri kurulacak. Santral için finansal anlaşmaların bu yılın son çeyreğinde tamamlanması ve santralin 2021 yılının ilk yarısında ticari olarak elektrik üretimine başlaması bekleniyor. 

Elektrik alım sözleşmesi müzakerelerine başlayan Enlight, Picasso RES’in ürettiği elektriğin yarısını ilk 12 yıl boyunca ticari bir anlaşma kapsamında satmayı planlıyor. Üretim dengesi içinse Avrupa'nın en büyük elektrik pazarı olan Nord Pool'da işlem görecek.

Picasso RES için toplam yatırımın 135-140 milyon euro olacağı tahmin ediliyor. Enlight, proje için gereken yatırımın % 40-45'inin özkaynaklarından karşılanacağını tahmin ediyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler