1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İstanbul’da LPG tankeri kazası!

İstanbul’da LPG tankeri kazası!

Enerji Günlüğü - Kuzey Otoyolu- İkitelli kavşağı, Mahmutbey yönünde, araçtaki ikaz lambasının yanması sebebi ile emniyet şeridinde duran, TP taşeron...

İstanbul’da LPG tankeri kazası!

Enerji Günlüğü - Kuzey Otoyolu- İkitelli kavşağı, Mahmutbey yönünde, araçtaki ikaz lambasının yanması sebebi ile emniyet şeridinde duran, TP taşeron şirketine ait LPG tankerine bir hafriyat kamyonunun arkadan çarptığı bir kaza meydana geldi.

Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş. bugün yaşanan tanker kazasına dair kamuoyu duyurusu yayınladı. 01.02.2019 tarihinde Kuzey Otoyolu- İkitelli kavşağı, Mahmutbey yönünde, araçtaki ikaz lambasının yanması sebebi ile emniyet şeridinde duran, taşeron şirketine ait LPG tankerine bir hafriyat kamyonunun arkadan çarptığı kaydedilen duyuruda, kaza sonucunda, hafriyat kamyon şoförünün yaralandığı belirtildi. 

GEREKLİ EMİNİYET TEDBİRLERİ ALINDI

Duyuruda ayrıca bölge trafiğindeki vatandaşlara da sıkıntılı anlar yaşatan söz konusu kazadan hemen sonra, tanker operatörünün almış olduğu güvenlik eğitimi sayesinde gerekli emniyet tedbirlerinin ivedilikle alındığı da kaydedildi. 

Duyuruda şöyle devam edildi: “Ayrıca kendi aracına arkadan çarpan aracın sürücüsünün emniyetli alana taşınmasında etkin rol oynamıştır. Sonrasında ise yaralıya gereken müdahaleler yapılmış olup, itfaiyeye ve sağlık birimlerine haber verilmiş ve inceleme başlatılmıştır. Yapılan incelemeler sonucunda, kazanın hafriyat kamyonunun, emniyet şeridinde duran tankerimize arkadan çarpması kaynaklı olduğu tespit edilmiştir.

Tankerlerimiz her saniye, merkezden anlık olarak takip edilmektedir. Tanker şoförünün sürüş konusunda gerekli eğitimlere, taşeron tankerimizin ise gerekli tüm güvenlik kontrol belgelerine sahip olduğunu belirtmek isteriz. Taşeron tankerimiz, emniyet tedbirleri konusunda son teknolojiyle donatılmış olduğundan olay sonrasında herhangi bir sızma ya da patlama meydana gelmemiştir.

Şirketimiz için birinci önceliğin insan ve çevre güvenliği olması sebebi ile, alınan tedbirlerin, yaşanan bu hadisenin çok daha üzücü sonuçlara yol açmamış olmasından ötürü ayrıca müsterih olduğumuzu belirtmek isteriz.”

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler