1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. İstanbul`un içme suyu için HES kurulacak

İstanbul`un içme suyu için HES kurulacak

Enerji Günlüğü - İstanbul ve Kocaeli il sınırlarında içme suyu projesi kapsamında 3,21MW'lık Sungurlu HES kurulması planlanıyor.Devlet Su İşleri (DSİ)...

İstanbul`un içme suyu için HES kurulacak

Enerji Günlüğü - İstanbul ve Kocaeli il sınırlarında içme suyu projesi kapsamında 3,21MW'lık Sungurlu HES kurulması planlanıyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) 14. Bölge Müdürlüğü, İstanbul ili, Şile İlçesi, Ağva Mevkii ve Kocaeli İli Kandıra İlçesi Akçaova Mevkii sınırları içerisinde yer alan Sungurlu Deresi üzerinde kurulması planlanan Sungurlu Barajı projesi kapsamında 1 adet 2 üniteli toplam 3,30 MWm/3,21MWe’lik kurulu güç ile yılda 21,01 GWh'lik bir enerji üretebilecek HES kurmayı planlıyor.

Proje kapsamındaki HES’de üretilecek olan enerji Sungurlu Regülatöründen çıkan suların 200 m. uzaklıktaki İsaköy Pompa istasyonuna terfi edilmesinde kullanılacak. Üretilen enerjinin proje harici başka bir alanda kullanımı veya satılması kesinlikle olmayacak.

İstanbul'un giderek büyüyen içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla geliştirilen Yeşilçay Sistemi, II. Merhalesi kapsamında geliştirilen Sungurlu Barajı Projesi ile şehre ek olarak 115,20 hm3 Avrupa standartlarında temiz içme suyu temin edilmesi planlanıyor.

PROJE ON GÜN HALKIN GÖRÜŞÜNE AÇILDI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, proje ile ilgili hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu'nun nihai kabulünün gerçekleştiğini ve on günlüğüne halkın görüşüne açıldığını açıkladı.

Açıklamaya göre, Nihai olarak kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 (on) gün halkın görüşüne açılmış olup, görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde KOCAELİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler