1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İsveç sera gazı emisyonunu sıfırlayacak

İsveç sera gazı emisyonunu sıfırlayacak

Enerji Günlüğü – İsveç, sera gazı emisyonlarını 2045 yılına kadar ortadan kaldırma hedefiyle bazı yasal tedbirler almaya hazırlanıyor.İskandinav...

İsveç sera gazı emisyonunu sıfırlayacak

Enerji Günlüğü – İsveç, sera gazı emisyonlarını 2045 yılına kadar ortadan kaldırma hedefiyle bazı yasal tedbirler almaya hazırlanıyor.

İskandinav ülkesi İsveç'te sekiz partili Parlamento'da yedi partinin milletvekilleri hükümetin 2014 yılına kadar her dört yılda bir fosil yakıt kullanımını azaltma konusunda daha katı hedefler belirlemesi için bir yasa teklifi vermeye hazırlanıyor.

Gelişmiş ülkeler arasında iklim değişikliği konusunda en fazla iddiaya sahip ülke olan İsveç, sera gazı emisyonunu 2045 yılına kadar aşamalı olarak tamamen ortadan kaldıracak. Bunun için büyürken karbonu emen ormanların oluşturulması veya yatırımların yurtdışında yapılması gibi bazı seçenekler kullanılacak.

Paris İklim Anlaşması çerçevesinde Hükümet, İsveç'in 2045 yılına kadar 1990 yılındaki sera gazı emisyonu düzeyinden minimum yüzde 85 oranında bir azaltılmayı taahhüt etti. 

Avrupa Birliği, 2050'ye kadar sera gazı emisyonlarını yüzde 80-95 oranında azaltmayı hedefliyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler