1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İsveç tamamıyla temiz enerjiye geçecek

İsveç tamamıyla temiz enerjiye geçecek

Enerji Günlüğü - İsveç dünyanın ilk fosil yakıtlardan bağımsız ülkesi olmak için yenilenebilir enerjiye fazladan 546 milyon Dolar bütçe ayıracak.İsveç...

İsveç tamamıyla temiz enerjiye geçecek

Enerji Günlüğü - İsveç dünyanın ilk fosil yakıtlardan bağımsız ülkesi olmak için yenilenebilir enerjiye fazladan 546 milyon Dolar bütçe ayıracak.

İsveç hükümeti, dünyanın ilk fosil yakıtlarından bağımsız ülkelerinden biri olma hedefi çerçevesinde 2016 bütçesindeyenilenebilir enerji ve iklim değişikliği eylemlerine 546 milyon Dolar ek bütçe ayırdığını açıkladı.

Bu hedefi için herhangi bir süre vermeyen İsveç, geçen yıl başkenti Stockholm'u 2050 yılına kadar fosil yakıtlardan tamamen bağımsız bir şehir haline getireceğini açıklamıştı.

İsveç mevcut durumda enerji ihtiyacının üçte ikisini yenilenebilir kaynaklardan -özellikle hidroelektrik ve nükleer santrallerden- sağlıyor. İsveç şimdi de güneş ve rüzgar enerjisi potansiyelini arttırmayı hedefliyor.

İsveç hükümeti aynı zamanda akıllı şebekelere, bir elektrikli otobüs filosuna, yeşil arabaların teşvikine, iklim adaptasyon stratejilerine ve binalardaki enerji verimliliğini arttırılmasına da harcama yapacağını açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler