1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. İsveç yenilenebilir enerjide yüzde yüzü hedefliyor

İsveç yenilenebilir enerjide yüzde yüzü hedefliyor

Enerji Günlüğü - İsveç, 2040 yılına kadar enerji ihtiyacının tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından üretmeyi hedefliyor.İsveç Enerji Piyasaları...

İsveç yenilenebilir enerjide yüzde yüzü hedefliyor

Enerji Günlüğü - İsveç, 2040 yılına kadar enerji ihtiyacının tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından üretmeyi hedefliyor.

İsveç Enerji Piyasaları Gözlemleme Genel Direktörü Anne Vadasz Nilsson, 2040 yılına kadar enerji ihtiyaçlarının yüzde yüzünü yenilenebilir enerji kaynaklarından üretmeyi hedeflediklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıl İsveç'in enerji ihtiyacının yüzde 57'sini rüzgar ve hidroelektrik santrallerinden, kalan kısmının büyük bölümünü de nükleer enerjiden karşıladığını belirten Nilsson, rüzgarın enerji üretimindeki payının bir kaç yıl önce neredeyse sıfır düzeyinden yüzde 10'a ulaştığını kaydetti. 

İsveç, 2030 yılına kadar yılda 18 teravatsaat  temiz elektrik üretimini hedefliyor. Bu yılın başında nükleer elektrik santrallerine uygulanan vergilerin azaltılması yönünde karar alan İsveç Fukuşima nükleer faciası sonrası yeni bir santral yapmayı planlamıyor. Ülkede mevcut 10 nükleer santralin dördünde üretim durmuş konumda.

İsveç'in çevre kaygıları nedeniyle yeni bir nükleer santral planı da bulunmuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler