1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. ITM, İngiltere'de hidrojen dolum istasyonları ağı kuracak

ITM, İngiltere'de hidrojen dolum istasyonları ağı kuracak

İngiliz ITM Power, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yeşil ulaşımı desteklemek amacıyla İngiltere'de hidrojen ikmal istasyonlar kuracak.

ITM, İngiltere'de hidrojen dolum istasyonları ağı kuracak

Enerji Günlüğü - İngiliz ITM Power, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yeşil ulaşımı desteklemek amacıyla İngiltere'de hidrojen ikmal istasyonları ağı kuruyor. 

Ulaşımda temiz enerjiye geçişte son dönemde yoğunlaşan girişimlere bir örnek de İngiltere'den geldi. İngiliz enerji depolama ve temiz yakıt şirketi ITM Power, İngiltere’nin en büyük endüstriyel gaz tedarikçisi BOC ile Hidrojen Yakıt İkmal ve Yerleştirme Anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre, BOC, ITM Power’ın araçlar için yeni elektroliz bazlı hidrojen yakıt ikmal istasyonlarına alt yapı sağlayacak. 

Anlaşma, ITM Power’ın halen devam etmekte olan İngiltere’de hidrojen yakıt ikmali istasyonları ağı kurma projeleri çerçevesinde imzalandı ve şirketin yeşil ulaşım konusuna bağlılığını destekleyici bir adım niteliği taşıyor. 

Hidrojen gücüyle çalışan araçlar sadece su buharı salarak karbon emisyonu veya hava kirliliğine yol açmıyor ve üç dakikalık yakıt ikmaliyle birkaç yüz mil yol yapabiliyor.

135 yıldır gaz dağıtımı faaliyeti yürüten endüstriyel gaz ve mühendislik firması Linde Grup, hidrojen ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) gibi alternatif yakıt ve enerji güvenli ve sürdürülebilir platform yaratıyor. BOC ise İngiltere’deki hidrojen yakıt pazarındaki ana oyunculardan biri. 

Türkiye'nin ilk hidrojen dolum istasyonu ise 2012 yılı sonunda İstanbul Eyüp'te, Feshane Otoparkı'nda hizmet vermeye başladı. 

TÜRKİYE'NİN İLK HİDROJEN DOLUM İSTASYONU AÇILDI

Önceki ve Sonraki Haberler