1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. İzmir Valiliği Dikili’de jeotermal kaynak arayacak

İzmir Valiliği Dikili’de jeotermal kaynak arayacak

İzmir Valiliği, Dikili ilçe sınırları içinde iki adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

İzmir Valiliği Dikili’de jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - İzmir Valiliği, Dikili ilçe sınırları içinde iki adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

MTA Genel Müdürlüğü ile yaptığı sözleşme gereği, kendisine ait İR: 2143 no.lu jeotermal kaynak işletme ruhsatında gerçekleştirilen jeotermal amaçlı jeolojik ve jeofizik etüt çalışmaları ile sahanın mevcut jeotermal durumu belirleyen İzmir Valiliği, iki yeni sondaj kuyusu açacak. 

İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından İzmir İli, Dikili İlçesi, Hanımçiftliği Mahallesi, İsmailler mevkii, J17-c3 paftasında gerçekleştirilecek olan 2 adet sondaj kuyusu açma çalışmalarının bedelinin 3 milyon 250 bin lira olması tahmin ediliyor. ER.3255686 erişim numaralı yaklaşık 595 hektarlık alan içerisinde açılacak her bir sondaj çalışması 120 gün-150 gün arasında tamamlanacak.

Sondaj çalışması esnasında su bazlı sirkülasyon sıvısı olan sondaj çamuru=su+doğal bir kil minerali olan bentonit kullanılacak. Sondaj çalışması esnasında herhangi bir kimyasal atık oluşmayacak.

Jeotermal kaynak arama faaliyeti esnasında uygun sıcaklığın bulunması durumunda, seracılık faaliyetlerinde ısıtma kaynağı olarak kullanılmak üzere; jeofizik çalışmaları ile birlikte sahanın potansiyelinin ortaya konulması planlanıyor. Arama faaliyetleri sonrasında üretime geçilmesinin planlanması halinde ÇED Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda ayrıca başvuru yapılarak gerekli izinler alınacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler