1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. İzmir’de jeotermal kaynak aranacak

İzmir’de jeotermal kaynak aranacak

Rama Enerji, İzmir’de 4 adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak aramayı ve Aydın’da jeotermal ısıtmaya dayalı sera tesisi işletmeyi planlıyor.

İzmir’de jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - İzmir’in Selçuk ilçesinde 4 adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak. Ayrıca Aydın’da açılan jeotermal sondaj kuyusunun seracılıkta kullanılması planlanıyor. 

Rama Enerji ve Bilgi Teknolojileri San. Ve Tic. A.Ş. tarafından İzmir İli, Selçuk İlçesi, Havutçulu Mahallesi ve Aydın İli, Germencik İlçesi, Naipli Mahallesi sınırları içerisinde “3298179 Erişim ve 2175 ruhsat numaralı sahada jeotermal kaynak arama ve çıkarma çalışmaları yürütülmesi planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 7,6 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında İzmir ili Selçuk ilçesi Havutçulu mahallesi sınırları içerisinde 4 adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak. Arama çalışmaları ardından kaynağa rastlanılması halinde kaynağın kullanım amacı sondaj işlemi tamamlandıktan sonra ulaşılacak bilgilere göre kesinlik kazanacak.

Proje kapsamında ayrıca Aydın ili Germencik ilçesi Naipli mahallesi Kuloğlu mevkiinde şirketin açmış olduğu, arama faaliyetleri tamamlanan, Naipli 1 olarak adlandırılan kuyuda jeotermal kaynak işletme (seracılık) faaliyeti planlanıyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler