1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İzmir’deki Demircili RES'te kapasite arttırılıp yer değişikliği yapılacak

İzmir’deki Demircili RES'te kapasite arttırılıp yer değişikliği yapılacak

İzmir’in Urla ilçesinde işletmede olan Demircili Rüzgâr Enerji Santrali’ne (RES) ilave bir türbin ile kapasitesi 3,6 MW arttırılacak ve bir türbinin yeri gürültü nedeniyle değiştirilecek.

İzmir’deki Demircili RES'te kapasite arttırılıp yer değişikliği yapılacak

Enerji Günlüğü – İzmir’in Urla ilçesinde işletmede olan Demircili Rüzgâr Enerji Santrali’ne (RES) ilave bir türbin ile kapasitesi 3,6 MW arttırılacak ve bir türbinin yeri gürültü nedeniyle değiştirilecek.

Demircili Rüzgâr Enerjisi Elektrik Üretim A.Ş. tarafından İzmir ili, Urla ilçesi, Kuşçular Mahallesi sınırları içerisinde işletilmekte olan “Demircili Rüzgâr Enerji Santrali’nde kapasite artışı ve türbin yeri değişikliği planlıyor. 20,5 milyon lira bedelli proje ile tesiste mevcut durumda faaliyette olan 16 adet türbin sayısı toplamda 17 adete çıkarılacak ve T6 türbininin yeri değiştirilecek.

İlave bir türbin ile kurulu gücün 40 MWm’den 43,6 MWm’ye çıkarılması hedefleniyor. Bunun yanı sıra, tesiste yer almakta olan T6 türbinine yaklaşık 260 metre mesafede bulunan yerleşim yerinde meydana gelen gürültü sebebiyle türbin yeri değişikliği planlanıyor.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler