1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İzmit`te trafo yangını

İzmit`te trafo yangını

Enerji Günlüğü - İzmit'te Belsa Plaza önündeki trafoda, şalter arızası nedeniyle yangın çıktı üç saate yakın elektrik kesildi.Sakarya Elektrik Dağıtım...

İzmit`te trafo yangını

Enerji Günlüğü - İzmit'te Belsa Plaza önündeki trafoda, şalter arızası nedeniyle yangın çıktı üç saate yakın elektrik kesildi.

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) görev bölgesi içinde yer alan İzmit Merkez'de, Belsa Plaza’nın önünde yer alantrafoda yangın çıktı. Yangının çıkış nedeni, trafodaki köşk kabinde bulunan dahili panoda 1600 Amperlik termik manyetik şalterin arıza yapması ve kısa devre akımı patlaması oluşması... Şalterin içinde yer aldığı panoda kablolar tutuştu.

Saat 17:13’te oluşan arızayı haber alan SEDAŞ ekipleri duruma müdahale için itfaiye ile birlikte Belsa Plaza önündeki trafo köşk kabinine geldi. SEDAŞ şebeke operasyon ekipleri elektrik kesintisine neden olan şalterin değişimi için yanan panonun sökülmesi işlemine ve yüksek akım değerine sahip aşırı yük taşıyan ancak arıza yaparak yanan şalterinde değişimini başlattılar.

Bu çalışmalar sırasında, arıza nedeniyle İstiklal Caddesinin bir kısmı ile Abdurrahman Yüksel Caddesinde ve Akça Cami Sokak’ta enerji kesintisi oluştu. SEDAŞ ekiplerinin, şalterin, yanan kabloların ve diğer teçhizatın değişimini sağlamnasının ardından saat 20:30 itibariyle bölge yeniden elektrik almaya başladı. 

...

Önceki ve Sonraki Haberler