1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İzmit`te yüksek gerilim korkusu

İzmit`te yüksek gerilim korkusu

Enerji Günlüğü - İzmit'te TEİAŞ'a ait 154 kV'lık iletkeninin kopması, bölgenin bazı kesimlerinde elektrik kesintilerine yol açtı.Sakarya Elektrik Dağıtım...

İzmit`te yüksek gerilim korkusu

Enerji Günlüğü - İzmit'te TEİAŞ'a ait 154 kV'lık iletkeninin kopması, bölgenin bazı kesimlerinde elektrik kesintilerine yol açtı.

Sakarya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nden yapılan açıklamaya göre, bugün İzmit merkezde saat 16:20-16:45 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşandı. Kesintinin nedeni ise Eski Seka Fabrikası E-5 kenarında bulunan ve İzmit-I Trafo Merkezini Besleyen 154 Kilovoltluk TEİAŞ’a ait enerji nakil hattı iletkeninin kopması.

Açıklamaya göre, söz konusu iletken 28 Haziran Mahallesi bölgesindeki güzergahta koparak, SEDAŞ’a ait 34.5 kV'lık orta gerilim (OG) ve 0.4 kV'lık alçak gerilim (AG) hatları üzerine düştü. Bu yüzden TEİAŞ’ın Seka İndirici Merkezdeki Trafo Merkezi devre dışı kaldı ve İzmit'te enerji kesildi.

OG İLETKENİ DE KOPTU

TEİAŞ’a ait kalın kesitli yüksek gerilim iletken telin 35 metre yüksekten koparak aşağı düşmesi sonucunda, bu iletkenin altından geçen, SEDAŞ’aait enerji dağıtım sistemi orta gerilim havai hat iletkenleri de koptu. SEDAŞ’ın 34,5 kV'lik orta gerilim hattına düşen TEİAŞ’a ait iletkenin yol açtığı kısa devre ve hattın kopması nedeniyle 28 Haziran Mahallesi ile Erenler mevkiinin bir kısmına bölümüne enerji verilemedi.

BÖLGE SAKİNLERİNİ KORKUTTU

TEİAŞ’ın 154 bin voltluk enerji nakil hattı iletkeninin koparak alçak gerilim iletkenleri üzerinde kalması, 28 Haziran Mahallesi sakinleri arasında tedirginliğe ve korkuya da yol açtı. Olay mahalline ulaşan SEDAŞ ekipleri, TEİAŞ ekiplerinden önce yapılacak işlerle ilgili önlem aldı, hasar gören hatları tamir etti. Kopan orta gerilim hatlarının enerjilendirilmesi için gerekli çalışmayı ve işgüvenliği önlemlerinin alınmasını da sağladı.

Önceki ve Sonraki Haberler