1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Japon hükümetine yenilenebilir hedefini arttır çağrısı

Japon hükümetine yenilenebilir hedefini arttır çağrısı

Japon İklim Girişimi (JCI), hükümete 2030 yılı için yenilenebilir enerji hedefini yükselterek yüzde 40-50 arasına çıkarma çağrısında bulundular.

Japon hükümetine yenilenebilir hedefini arttır çağrısı

Enerji Günlüğü - Japon İklim Girişimi (JCI), hükümete 2030 yılı için yenilenebilir enerji hedefini yükselterek yüzde 40-50 arasına çıkarma çağrısında bulundular.

Japonya'da aralarında Sony, Toshiba ve Nissan Motor'un olduğu 92 şirketin desteklediği Japon İklim Girişimi (JCI), hükümeti 2030 yılı için yenilenebilir enerji hedefini yükseltmeye çağırdılar. Elektronik, otomotiv, hava yolu, perakende, kimya, gıda ve sigorta sektöründen şirketlerin desteklediği JCI, hali hazırda 2030 yılında toplam enerji ihtiyacının yüzde 22-24'ünü yenilenebilir kaynaklardan karşılamayı hedefleyen Japonya'nın bu hedefi yüzde 40-50 arasına çıkarmasını istedi. 

JCI, Japonya'nın 2050'de karbon salımı nötr bir ülke haline gelme hedefini yakalayabilmesi için daha yüksek oranda yenilenebilir enerji kullanmasına ihtiyacı olduğunu vurguladı. 

JCI verilerine göre 2030 için İspanya'da yenilenebilir enerji hedefi yüzde 74, Almanya'da yüzde 65 ve İtalya'da yüzde 55 seviyesinde. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler