1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Japonya golf sahalarını güneş tarlalarına çeviriyor

Japonya golf sahalarını güneş tarlalarına çeviriyor

Enerji Günlüğü - Japonya terk edilen golf sahalarına Güneş Enerjisi Santralleri kuruyor.Business Insider’ın haberine göre, 2011 Fukuşima nükleer felaketinin...

Japonya golf sahalarını güneş tarlalarına çeviriyor

Enerji Günlüğü - Japonya terk edilen golf sahalarına Güneş Enerjisi Santralleri kuruyor.

Business Insider’ın haberine göre, 2011 Fukuşima nükleer felaketinin ardından alternatif enerji kaynaklarına yönelen Japonya, ülkede çok sayıda bulunan terk edilmiş golf sahalarına Güneş Enerjisi Santralleri kurarak elektrik üretiyor.

KYOCERA İKİ PROJE YÜRÜTÜYOR

Japon elektronik şirketi Kyocera ilk olarak, Kyoto ilinde bulunan golf sahasında 23 MW kurulu gücünde bir güneş santrali kurulumuna başladı. Kurulumu halen sürmekte olan santralin 2017 yılında üretime geçmesi ve yaklaşık 8.100 evin elektrik ihtiyacını karşılaması planlanıyor.

Şirket ayrıca, Kagoşima ilinde terkedilmiş bir golf sahasında kurmakta olduğu 92 MW kurulu gücündeki güneş santrali ile de 30 bin evin elektrik ihtiyacını karşılamayı planlıyor.

1980'li yıllarda Japon halkının golf sporuna büyük merak salmasının ardından inşa edilen binlerce golf sahası 1990'lardan itibaren ilginin yüzde 40 oranında azalmasıyla atıl konuma gelmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler