1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Japonya’daki Onagawa Nükleer Santrali yeniden üretime hazırlanıyor

Japonya’daki Onagawa Nükleer Santrali yeniden üretime hazırlanıyor

Japonya’da 2011 yılındaki tsunamiden etkilenen Onagawa Nükleer Santrali’nin ikinci ünitesinin yeniden üretime başlaması için yerel yönetim izin verdi.

Japonya’daki Onagawa Nükleer Santrali yeniden üretime hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Japonya’da 2011 yılındaki tsunamiden etkilenen Onagawa Nükleer Santrali’nin ikinci ünitesinin yeniden üretime başlaması için yerel yönetim izin verdi.

Fukushima'daki reaktör erimesine neden olan 2011 depreminde ve takip eden tsunamide hasar gören nükleer reaktörlerinden biri yeniden üretime başlayabilir. Japon elektrik dağıtım şirketi Tohoku Electric Power Co sözcüsü Reuters’a yaptığı açıklamada, Miyagi Valisi Yoshihiro Murai'den Onagawa Nükleer Santrali’nde 2. üniteyi yeniden başlatmak için onay aldıklarını belirtti.

2011 yılında yaşanan tsunamide sular altında kalan Onagawa Nükleer Santrali’nin Fukuşima NGS’nin aksine soğutma sistemi bozulmamıştı. Santralin yeniden üretime başlayabilmesi için başka kurumlardan da onay alması gerekiyor.  

Japon hükümeti, Fukuşima nükleer felaketinin ardından ülke elektriğinin üçte birini üreten 50’den fazla nükleer reaktörlerin tamamını kapatmıştı. Ancak son yıllarda hükümet nükleer reaktörleri yeniden ele aldı ve bazılarına yeniden lisans verdi. Şu ana kadar 9 reaktör yeniden üretime başlarken, 18 reaktör de yeniden başlama hazırlığında. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler