1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Jeotermalin çevresel etkisi belirlenecek

Jeotermalin çevresel etkisi belirlenecek

JESDER, jeotermal elektrik santrallerinin çevresel etkilerini değerlendirme ve azaltma amacıyla Dünya Bankası ile Avrupa Kalkınma Bankası (EBRD) ile işbirliği yaptı. 

Jeotermalin çevresel etkisi belirlenecek

Enerji Günlüğü - JESDER, jeotermal elektrik santrallerinin çevresel etkilerini değerlendirme ve azaltma amacıyla Dünya Bankası ile Avrupa Kalkınma Bankası (EBRD) ile işbirliği yaptı. 

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Konferansı IRENEC’te bir konuşma yapan Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcılar Derneği (JESDER) Başkanı Ali Kındap, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) jeotermal elektrik santrallerinin kümülatif etkisi konusunda, Bakanlıklar ve JESDER gibi çeşitli paydaşlar tarafından desteklenen bir çalışma başlattığını açıkladı. 

JESDER'den yapılan açıklamada, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın Nisan ayında başlattığı çalışma kapsamında jeotermal elektrik santrallerinin çevresel etkilerinin detaylı biçimde inceleneceği belirtildi. JESDER’in Danışma Kurulu’nda yer aldığı araştırmanın Kasım ayında tamamlanması planlanıyor.

DÜNYA BANKASI DA İNCELEME YAPIYOR

JESDER'den yapılan açıklamaya göre, Dünya Bankası da Mart ayında başlattığı çalışma kapsamında Türkiye’deki jeotermal elektrik santrallerinden çıkan gazları inceliyor. JESDER’in veri sağlayıcı kuruluş olarak desteklediği bu araştırmanın da Haziran ayında tamamlanması öngörülüyor.

JES’LERİN ÇEVRECİ NİTELİKLERİ ARTIK TARTIŞILMAYACAK

Açıklamada görüşlerine yer verilen JESDER Başkanı Ali Kındap, jeotermal enerjinin yerli, yenilenebilir ve temiz bir enerji kaynağı olduğunu vurgulayarak, "Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile Dünya Bankası’nın çalışmalarının jeotermal elektrik santrallerinin yenilenebilir ve çevreci niteliklerini tartışmaya yer kalmayacak şekilde ortaya koyacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler