1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. JESDER’in yeni başkanı Ufuk Şentürk 

JESDER’in yeni başkanı Ufuk Şentürk 

Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) Başkanlığı görevine, Ufuk Şentürk seçildi. 

JESDER’in yeni başkanı Ufuk Şentürk 

Enerji Günlüğü - Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) Başkanlığı görevine, Ufuk Şentürk seçildi. 

JESDER’de olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı yapıldı. İki listenin yarıştığı seçim sonucunda Ufuk Şentürk’ün başkanlığındaki liste göreve getirildi.

Enerjeo Kemaliye temsilcisi Ufuk Şentürk’ün yanı sıra yönetim kurulu şu isimler yer aldı: 

Volkan Öztürk (Yılsan Holding)

Muharrem Durmuş (Çelikler Jeotermal)

Mehmet Kaygusuz (Sanko Enerji) 

Mehmet Şişman (Maren Enerji) 

JESDER Başkanlığı’nı yeniden üstlenen Ufuk Şentürk, bundan böyle her ay mutlaka jeotermal yatırım bölgelerinde, konusunda uzman bilim insanlarıyla birlikte toplantılar düzenleyerek yerel halkın jeotermal konusunda doğru bilgilendirmesini sağlayacaklarını söyledi. Şentürk “Temiz, yerli, sürdürülebilir ve yenilenebilir jeotermal enerjinin yeni yetişen gençlere ve çocuklara daha iyi anlatılabilmesi için MEB ile işbirliğine gideceğiz. Jeotermalin okullarda da anlatılması ve tanıtılmasını sağlayacağız. Bu çerçevede ayrıca çocuklar ve gençler için santral gezileri düzenlenecek. Tanıtıcı broşür vs. gibi dokuman ve materyallerle de yerli kaynaklarımıza sahip çıkıp geliştirilmesine yönelik çaba göstereceğiz” dedi. 

Çevreci sivil toplum kuruluşları ile istişareler yapılarak jeotermal enerji hakkında sağlıklı bilgilendirme yapılmasına da çalışacaklarını anlatan Şentürk “Temiz, yerli ve yenilenebilir ve arz güvenliği açısından ülkemiz için büyük önem taşıyan bu kaynağın doğru tanıtılmasını sağlayacağız” diye konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler