1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. JES’lere cepten otomatik denetim

JES’lere cepten otomatik denetim

Manisa Valisi Ahmet Deniz, jeotermal santrallerin deşarj ettikleri akışkanların toprağa veya dere yatağına vermesi durumunda değişen ısı hareketliliğinin cep telefonlarına düşeceği ve anında müdahale edileceğini açıkladı. 

JES’lere cepten otomatik denetim

Enerji Günlüğü - Manisa Valisi Ahmet Deniz, jeotermal santrallerin deşarj ettikleri akışkanların toprağa veya dere yatağına vermesi durumunda değişen ısı hareketliliğinin cep telefonlarına düşeceği ve anında müdahale edileceğini açıkladı. 

Manisa Valisi Ahmet Deniz, Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk ile il müdürlüğü binasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı değerlendirmede, jeotermal enerji santrallerin (JES) doğayı kirletmemesi için denetimlere başladıklarını ifade etti. Otomatik bir kontrol sistemi geliştirdiklerini kaydeden Vali Deniz, sistemle ilgili şu bilgileri verdi; “Bizim şartnamemizin dışında bir usulsüzlük yaptıklarında otomatik bir kontrol sistemi geliştirdik.  Deşarjları eğer dere yatağına verirlerse 11 santral var, ısı değerleri otomatikman cep telefonlarına düşecek. Biz anında kontrol edemememin sıkıntısını yaşıyorduk. Anında müdahale edemediğimiz için iş işten geçmiş oluyordu. Firmalarla da toplantı yaptık, ‘bu bizim değerimiz enerjiye dönüşsün ama tarımı da kullanalım ama herkes kurallara uymak zorunda’ dedik. Denetim bizim işimizi kolaylaştıracak. Bir dere yatağındaki ısı farklılığı durumu hemen sisteme düşecek, böylece gidip işlem yapılacak. Uygulamaya yeni başladık.”  

JEOTERMAL SERACILIK MANİSA’DA YAYGINLAŞTIRILACAK

Manisa’da Jeotermal seracılığın yaygınlaştırılması için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını ifade eden Vali Deniz, ürünün katma değerini artıracak çalışmanın önemine dikkat çekerek “Neredeyse dönümde 35-40 bin lira gibi bir gelir elde edilebilecek. Hem Alaşehir’de hem Kula’da hem Soma’da Salihli’de. Alaşehir’de MTA etüt çalışmalarını yapıyor. Kamuya ait bin dekar yerimiz var. Öncelikle orayı yapacak ardından Soma’da kül depolama alanında. Santralden çıkan sıcak suyla.”dedi. 

Enerji Günlüğü - MANİSA

Önceki ve Sonraki Haberler