1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. JTI, tütün fabrikasında Aydem’in temiz elektriğini kullanacak 

JTI, tütün fabrikasında Aydem’in temiz elektriğini kullanacak 

JTI Türkiye, İzmir’in Torbalı ilçesindeki sigara fabrikasında elektrik ihtiyacının bir kısmını Aydem Yenilebilir Enerji’nin yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretim santrallerinden karşılayacak.

JTI, tütün fabrikasında Aydem’in temiz elektriğini kullanacak 

Enerji Günlüğü - JTI Türkiye, İzmir’in Torbalı ilçesindeki sigara fabrikasında elektrik ihtiyacının bir kısmını Aydem Yenilebilir Enerji’nin yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretim santrallerinden karşılayacak.

Japon Tobacco Şirketler Grubu şirketlerinden JTI Türkiye, İzmir’in Torbalı ilçesinde bulunan Sarmalık Kıyılmış Tütün Mamülleri Üretimi Fabrikası’nda tüketilecek yaklaşık 10 milyon kWh elektrik enerjisini I-REC sertifikalı yenilenebilir kaynaklardan tedarik edecek. Şirketin Aydem Perakende ile imzaladığı I-REC sertifikalı %100 temiz enerji anlaşması kapsamında; elektriğin tamamı Aydem Yenilebilir Enerji’nin yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretim santrallerinden karşılanacak.

Daha yaşanabilir bir dünya için iklim değişikliğine çözüm sunan temiz enerji sertifikalı anlaşma ile yıllık yaklaşık 4 bin 500 ton CO2 (karbondioksit) eşdeğeri sera gazı emisyonlarının önüne geçilerek 9 bin ağacın doğaya kazandırılması hedefleniyor. 

2015 yılında kurulmuş ilk uluslararası yenilenebilir enerji sertifikası standardını geliştiren dernek olan I-REC; Türkiye’yi de kapsayan geniş bir coğrafyada yenilenebilir enerji sertifikalandırma faaliyetlerinde bulunuyor.

“ÇEVRE DOSTU UYGULAMALARI YENİ BİR FAZA TAŞIDIK”

JTI Türkiye Mühendislik Direktörü Barış Tevattepe 2015 yılında belirledikleri sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında 2030 yılında kadar CO2 salımlarını %35 azaltmayı ve 2050 yılında sıfırlamayı planladıklarını belirtti. Torbalı fabrikasının elektrik ihtiyacı için güneş ve trigen santralleri kurduklarını ifade eden Tevattepe, çevre dostu uygulamalarını yeni bir faza taşıdıklarını ve bu kapsamda Aydem Perakende ile iş birliği yaptıklarını kaydetti. Tevattepe, 2021 Ocak ayından itibaren tamamı yenilenebilir enerji kaynakları tarafından üretilen, küresel olarak I-REC tarafından sertifikalanan temiz enerjinin JTI’ın Torbalı fabrikasında kullanılmaya başladığını söyledi. 

“GÜCÜMÜZÜ AYDEM YENİLENEBİLİR ENERJİ’DEN ALIYORUZ”

Aydem Elektrik Perakende Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Gülin Sontuna, kurumsal müşterilerinin enerji ihtiyacının tamamını I-REC sertifikalı temiz enerji ile karşıladıklarını belirterek, “Bu anlaşma çerçevesinde JTI’ın yıllık karbon ayak izinin 4 bin 500 ton kadar azaltmasını hedefliyoruz. Sürdürülebilir bir dünya için odağımıza aldığımız ve yatırımlarını yaptığımız temiz enerji çalışmaları kapsamında gücümüzü; 1.020 MW kurulu gücü ve 3,2 TWh elektrik üretimiyle Aydem Yenilebilir Enerji’den alıyoruz ”dedi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler