1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. KACO ilk çeyrekte 600 MW sipariş aldı

KACO ilk çeyrekte 600 MW sipariş aldı

Enerji Günlüğü - Alman invertör (evirici) üreticisi KACO New Energy, bu yılın ilk üç ayında yaklaşık 600 megavatık (MW) evirici siparişi aldı. Almanya...

KACO ilk çeyrekte 600 MW sipariş aldı

Enerji Günlüğü - Alman invertör (evirici) üreticisi KACO New Energy, bu yılın ilk üç ayında yaklaşık 600 megavatık (MW) evirici siparişi aldı. 

Almanya merkezli Kaco New Energy Grubu, yılın ilk çeyreğine ilişkin faaliyet sonuçlarını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, grup 2017 yılına olumlu bir başangıç yaptı. Açıklamada Şirket’in yılın ilk üç ayında 600 megavat’lık evirici siparişi aldığı bilgisi paylaşıldı. Olumlu gelişmenin en önemli nedenlerinden biri olarak evirici alanında BP 50,0 isimli yeni teknolojilerin pazara sunulması gösterildi. Yeni teknolojinin Yakın Doğu, Türkiye ve Hindistan gibi bölgelere yönelik satışlarda önemli artışları beraberinde getidi.

KACO New Energy Genel Müdürü Ralf Hofmann konuya ilişkin değerlendirmesinde, “2016 yılında teknoloji, satış ve pazarlama alanlarında bu kuvvetli başlangıcın temel taşlarını döşedik. Özellikle daimi ortaklıklara önem verdik. Bunun en iyi örneği ise, Asya ve Türkiye’de yapmış olduğumuz anlaşmalardır” ifadelerini kullandı. Hofmann, 2016 yılına kıyasla siparişlerin iki kat artması sayesinde tüm grup için yıllık toplam satış öngörüsünün 3000 MW’ye (3 GW) doğru yükseldiğini de ekledi.

KACO ürenlerinin Çin’de menşeili birçok invertörün aksine kaçak radyasyon ve güvenlik konusunda katı Avrupa normlarına uygun olduğunu vurgulayan KACO New Energy Türkiye yöneticisi Nedret Ünlü ise  “Özellikle Türkiye’de yükselişte olan fotovoltaik pazarında tutarlı kalite stratejisi ve örnek servis ile pazarın yüzde 40’ına ulaşabiliriz” dedi.

KACO New Energy, Amerika Birleşik Devletleri pazarında özellikle merkezi eviricilere ağırlık verdi. Bunlar özellikle, elektik santralı alanında büyük projeler için gerekli her türlü donanıma sahip Integrated Power Station (IPS) (entegre güç istasyonu) halinde talep görüyor. IPS, Teksas bölgesinde bulunan San Antonio fabrikasından tedarik ediliyor.

Kaco new energy, dünyanın en büyük evirici üreticilerinden birisi. Ev tipi sistemlerden megavat düzeyindeki solar parklara uzanan geniş bir yelpazedeki tesisler için gerekli tüm malzemeleri kapsayan bir ürün portföyüne sahip. Şirket 1999 yılından bu yana toplam gücü 9000 MW4yi bulan eviriciler tedarik etti. KACO new energy fotovoltaik alanında eviricileri az karbondioksitli  (CO2-Nötr) olarak üreten ilk şirket unvanına da sahip. Bu teknolojik kapsama, şebeke ve batarya bağlantılı güneş enerjisi-Eviricilerinin dışında, eviricilere ilişkin kombine ısı santralleri ve konsantratör modülleri ve enerji depolama sistemleri de giriyor. 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler