1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kahramanmaraş enerji havzası olacak

Kahramanmaraş enerji havzası olacak

Enerji Günlüğü - Enerji-Bir-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Ejder Akbaş, bölgeye yapılacak yeni yatırımlarla Kahramanmaraş'ın enerji havzasına dönüşeceğini...

Kahramanmaraş enerji havzası olacak

Enerji Günlüğü - Enerji-Bir-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Ejder Akbaş, bölgeye yapılacak yeni yatırımlarla Kahramanmaraş'ın enerji havzasına dönüşeceğini söyledi. 

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Enerji-Bir-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanlığı, toplu Sözleşme süreci bilgilendirme toplantısı kapsamında üyeleriyle iftar yemeğinde buluştu. Toplantıda konuşan Enerji-Bir-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Ejder Akbaş, enerji alanında yapılan çalışmalarla Kahramanmaraş'ın bir enerji üssü haline getirilmesini hedeflediklerini vurguladı.

TESİSLEŞME ARTIYOR

Akbaş, Kahramanmaraş'ın 27'si üretimde, beşi de yapım aşamasında olmak üzere çok sayıda hidroelektrik santrali (HES) projesine ev sahipliği yaptığını dile getirdi. Türkiye'nin en büyük iki Termik Santrali'nin (Afşin Elbistan A-B) bulunduğu Kahramanmaraş'a üç yeni termik santral daha kurulacağını ifade eden Akbaş, böylece Kahramanmaraş'ın tam anlamıyla bir enerji havzası haline geleceğini söyledi.

TEİAŞ GRUP MÜDÜRLÜĞÜ KURULACAK

Ejder Akbaş, 2014 yılında Büyükşehir olacak Kahramanmaraş'ın enerji alanında hak ettiği yatırım projelerin tamamlanmasıyla enerji dağıtım ve iletiminin de önemli merkezlerinden biri haline gelmesinin beklendiğini kaydetti. Akbaş, TEİAŞ Bölge (Grup) Müdürlüğünün Adıyaman ilini de kapsayacak biçimde Kahramanmaraş'a kurulması için çalışmaların başlatılacağını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler