1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Kahramanmaraş’ın organik atıkları elektriğe dönüştürülecek

Kahramanmaraş’ın organik atıkları elektriğe dönüştürülecek

Enerji Günlüğü - Samsun Avdan Enerji, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ait “Katı Atık Düzenli Depolama Sahasında kuracağı biyokütle tesisi...

Kahramanmaraş’ın organik atıkları elektriğe dönüştürülecek

Enerji Günlüğü - Samsun Avdan Enerji, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ait “Katı Atık Düzenli Depolama Sahasında kuracağı biyokütle tesisi ile organik atıklardan elektrik üretecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Depolama Sahası II. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi ve Çöp Gazından Elektrik Üretim Tesisi ile Kahramanmaraş’ta elektrik ve gübre üretilecek. Tesiste ortalama günlük 9,600 m3 biyogaz elde edecek. Tesiste yılda 8.000.000 kwh elektrik üretilmesi öngörülüyor.

Samsun Avdan Enerji Üretim ve Ticaret A. Ş., Kahramanmaraş İli, Onikişubat İlçesi, Kürtül Mahallesi, Deli Ömer Mevkii’ nde, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ait “Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’nda bulunan Öztürk Enerji A.Ş. firmasının yaklaşık 190 dönümlük alanının, 9 dönümlük kısmında 99 ton/gün kapasiteli “Organik Atıklardan Biyogaz Üretimi ve Kompost Tesisi” kuracak.

Öztürk Enerji A.Ş. ile Samsun Avdan Enerji ve Tic. A.Ş. firmasının yapmış olduğu protokol kapsamında kurulacak olan tesiste, katı atık depolama alanına getirilecek olan atıklar ön işlemden geçirilecek ve biyometanizasyon prosesine uygun hale gelmiş olan biyobozunur atıklar Samsun Avdan Enerji A.Ş.- Kahramanmaraş Şubesi biyometanizasyon tesisine verilecek.

Mekanik Ayırma Ünitesi de, proje kapsamında biyometanizasyon ve kompost tesisi ile eş zamanlı olarak kurulacak. Tesisin kurulum ve işletmesi Öztürk Enerji A.Ş. tarafından yapacak ve kapasitesi 500 ton /gün olacak. Tesise Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Depolama Sahasına kabul edilecek olan atıkların yanı sıra sanayi kuruluşları ve çiftliklerden de biyobozunur atıklar kabul edilerek, biyogaz üretimi gerçekleştirilecek.

Enerji Günlüğü
Önceki ve Sonraki Haberler