1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kaliforniya’da yeni kurulacak evlere güneş enerjisi zorunluluğu

Kaliforniya’da yeni kurulacak evlere güneş enerjisi zorunluluğu

ABD’nin Kaliforniya Eyaleti’nde bugünden itibaren yeni yapılan tüm evlere güneş enerjisi sistemi kurma zorunluluğu getirildi. 

Kaliforniya’da yeni kurulacak evlere güneş enerjisi zorunluluğu

Enerji Günlüğü - ABD’nin Kaliforniya Eyaleti’nde bugünden itibaren yeni yapılan tüm evlere güneş enerjisi sistemi kurma zorunluluğu getirildi. 

ABD’nin en kalabalık eyaleti olan ve geçen yıl elektriğin yüzde 16’sını güneş enerjisinden karşılayan Kaliforniya’da yürürlüğe giren yasa ile 1 Ocak 2020’den sonra inşa edilecek müstakil ev ve apartman dairelerinde güneş enerjisi panelleri kurma zorunluluğu getirildi.

BİR AİLENİN ENERJİ TÜKETİMİ %53 AZALACAK

Kaliforniya Enerji Komisyonu, eyalette yeni kurulacak olan binalar için getirilen diğer zorunluluklarla birlikte her bir hanenin enerji tüketiminin yüzde 53 oranında düşebileceğini ve bunun da çevreye son derece olumlu katkılar sunacağını açıkladı. Bu durumun atmosfere emisyon salımına etkisi, üç yılda 115 bin arabanın trafikten çekilmesi kadar büyük olacak.

Yasada ağaçlar ve yüksek binalar gibi engellenen ya da panellere yer olmayan evlere ise yasadan muafiyet tanındı. 

Güneş enerjisine şu ana kadar toplam 42 milyon dolar yatırım yapan Kaliforniya eyalet yönetiminin aldığı bu karar ABD’de bir ilk olma özelliğini taşıyor.   

Önceki ve Sonraki Haberler