1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Kamu ihaleleri Hamdi Güleç’ten sorulacak

Kamu ihaleleri Hamdi Güleç’ten sorulacak

Kamu İhale Kurulu Başkanlığı görevine Hamdi Güleç getirildi. Başkan Yardımcılığı’na ise Şinasi Candan atandı.

Kamu ihaleleri Hamdi Güleç’ten sorulacak

Enerji Günlüğü - Kamu İhale Kurulu Başkanlığı görevine Hamdi Güleç getirildi. Başkan Yardımcılığı’na ise Şinasi Candan atandı. 

Hükümet, Kamu İhale Kurulu’nun başkan ve üyeleri belirledi. Kurul’un yeni Başkan, Başkan Yardımcısı ve Üyeleri’nin görevi başladı. 

Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı’na göre Kamu İhale Kurulu Başkanlığı görevine Hamdi Güleç atanırken, Şinasi Candan Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 

Kamu İhale Kurulu Üyeliklerine getirilen diğer isimler ise şöyle: 

Osman Duru, Erol Öz, Köksal Sarınca, Ahmet İhsan Şatır, Hasan Kocagöz, Mehmet Atasever, Oğuzhan Yıldız. 

İKİ İSİM HARİÇ TÜM ÜYELER YENİ

Alınan son atama kararıyla Kamu İhale Kurulu'nun üyeleri, Başkan Hamdi Güleç ve Hasan Kocagöz dışında tamamen yenilendi. Bir önceki Kurul'da görev yapan isimler ve görev dağılım şöyleydi: Mahmut GÜRSES (Başkan), Kazım ÖZKAN (2. Başkan), Ali Kemal AKKOÇ, Mehmet Zeki ADLI, Hasan KOCAGÖZ, Ahmet ÖZBAKIR (Üye), Hamdi Güleç (Üye), Dr. Mehmet AKSOY (Üye)

HAMDİ GÜLEÇ KİMDİR? 

1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1989 yılında Ankara İdari Yargı Hakim Adayı olarak göreve başladı. Ankara İdare Mahkemesi Hakimi ve Danıştay Tetkik Hakimi olarak çalıştı. Kamu görevinden ayrıldığı 1997 yılından sonra serbest avukatlık yaptı. 2006 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Hukuk İşleri Başkanlığına atanarak kamu görevine geri döndü. 2007 yılında Kanunlar, Kararlar ve Hukuk İşleri Başkanı olarak naklen Cumhurbaşkanlığına geçti ve Kamu İhale Kurulu Üyeliğine atandığı tarihe kadar bu görevini sürdürdü.

Güleç, 16.04.2012 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Kamu İhale Kurulu Üyeliğine atandı ve 25 Nisan 2012 tarihinde yapılan yemin töreninin ardından Kurul Üyesi olarak göreve başladı.

DÖRT YIL GÖREV YAPACAK

Kamu İhale Kurulu Üyeleri, Kanun gereği, dört yıllığına görev yapıyor. Görev süresi dolmayan üyelerin görevine son verilemiyor. 

Kamu İhale Kurumu Kanunu’nda, Kamu İhale Kurulu Üyeleri’nin atanmasına ilişkin madde şöyle: 

(Değişik: 12/6/2002-4761/15 md.) (Değişik birinci ve ikinci cümle: 24/10/2011-KHK-661/57 md.) Kurul üyelerinin görev süresi dört yıldır. Bir üye bir defadan fazla seçilebilir. Kurul üyelerinin görev süresi dolmadan görevlerine son verilemez. Ancak üyeler, ciddi bir hastalık veya engellilik nedeniyle iş görememeleri veya atamaya ilişkin şartları kaybetmeleri halinde atandıkları usule göre süresi dolmadan görevden alınır. Üyeler görevi kötüye kullanmaktan veya yüz kızartıcı bir suçtan mahkûm olmaları halinde ise Başbakan onayıyla görevden alınır. Görevden alma nedeniyle veya süresi dolmadan herhangi bir sebeple boşalan Kurul üyeliklerine bir ay içerisinde yukarıda belirtilen esaslara göre yeniden atama yapılır.  (Mülga son cümle: 20/11/2008-5812/20 md.) 

 
Önceki ve Sonraki Haberler