1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kar ile birlikte gaz kısıntısı yeniden dönüyor

Kar ile birlikte gaz kısıntısı yeniden dönüyor

Enerji Günlüğü – Yeni bir soğuk hava dalgası beklentisi nedeniyle BOTAŞ, yarından itibaren özel sektör santrallerine verdiği gazı yeniden yarıya indirecek.BOTAŞ,...

Kar ile birlikte gaz kısıntısı yeniden dönüyor

Enerji Günlüğü – Yeni bir soğuk hava dalgası beklentisi nedeniyle BOTAŞ, yarından itibaren özel sektör santrallerine verdiği gazı yeniden yarıya indirecek.

BOTAŞ, soğuk hava beklentisi nedeniyle artan iç talebi karşılayabilmek için özel doğalgaz santrallerine verdiği gazı yeniden kısma kararı verdi. Konuya yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, BOTAŞ, özel sektör santrallerine bir yazı göndererek 25 Ocak 2017 Çarşamba günü saat 08:00 itibarı ile özel doğal gaz santrallerinde %50 oranında elektrik üretim kısıtlamasına gidileceğini bildirdi.

Kısıt haberinin yayılması ile tezgahüstü elektrik piyasalarında Şubat'17 baz yük elektrik kontratı 168­169 TRY/MWh bandından 174­178 TRY/MWh bandına yükseldi. 

Soğuk havalar nedeniyle daha önce de 6 Ocak Cuma günü saat 08:00 itibariyle başlamış ve yüzde 50 oranında gerçekleşmişti. Daha sonra ise soğuk hava nedeniyle Türkiye'nin günlük doğalgaz tüketimi 200 milyon metreküpün üzerine çıkmış ve talebin karşılanmasında sıkıntılar yaşandığından ve gaz kısıntısı yüzde 90 oranına çıkarılmıştı. 16 Ocak tarihi itibarı ile doğal gaz santrallerine uygulanan kısıtlar tamamen kaldırılmıştı. 

KAR BOTAŞ'A GAZ KISTIRDI

BOTAŞ SANTRALLERE GAZI YÜZDE 90 KESTİ  

DOĞAL GAZ SANTRALLERİNE GAZ KISINTISI KALDIRILDI

Önceki ve Sonraki Haberler