1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Karaman'a 1,4 MW'lık biyokütle tesisi kurulacak

Karaman'a 1,4 MW'lık biyokütle tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü – Karaman Yenilenebilir Enerji, Karaman'da hayvan dışkısı ve mısır silajından elektrik, ısı ve gübre üretecek.Karaman Yenilenebilir...

Karaman'a 1,4 MW'lık biyokütle tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü – Karaman Yenilenebilir Enerji, Karaman'da hayvan dışkısı ve mısır silajından elektrik, ısı ve gübre üretecek.

Karaman Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. tarafından Karaman İli, Merkez İlçesi, Barutkavuran Köyü, No:60 (Tapuda No’lu Pafta, 127 Ada 1 Parsel ve 0 Ada 1056 Parsel) adresinde yer alan 22.456,517 m2 yüzölçümündeki tapulu alanlarda işletilen Hayvansal Atıklardan ve Taze Bitkilerden Biyogaz (Elektrik) ve Gübre Üretim Tesisi istenilen verimi sağlayamadığı için üretim yönteminde değişikliğe gidilerek, hayvansal atıklardan biyogaz yöntemiyle gübre ve elde edilen metan gazından elektrik üretim tesisi kuruldu.

7.500.000 TL bedelli proje kapsamında tesiste kullanılacak büyük baş hayvan dışkıları (katı+sıvı) ve tavuk dışkıları ile mısır silajı yakın çevredeki çiftliklerden temin edilecek. Tesiste günlük 90 ton tavuk dışkısı, 5 ton büyükbaş hayvan dışkısı olmak üzere toplam 95 ton/gün atık işlenerek 1,414 MWe gücünde elektrik enerjisi, 1,5 MWt gücünde termal (ısı) enerjisi, 20 ton/gün kompost katı gübre ve 150 ton/gün sıvı gübre üretimi gerçekleşiyor. Üretimde tavuk ve büyükbaş hayvan dışkısı yanında günlük 15 ton mısır silajı ile 50 ton su biyogaz üretim verimini artırmak amacıyla yardımcı hammadde olarak kullanılıyor.

Proje alanına en yakın yerleşim yeri olarak, kuş uçumu 1880 m mesafede ve proje alanının güneydoğusunda bulunan Barutkavuran Köyü bulunuyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler