1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Karayolu taşıtları için LNG satışı

Karayolu taşıtları için LNG satışı

Enerji Günlüğü - LNG istasyonlu toptan satış lisansı sahipleri, karayolu taşıtlarında yakıt olarak kullanılmak üzere satış yapabilecek.Enerji Piyasası...

Karayolu taşıtları için LNG satışı

Enerji Günlüğü - LNG istasyonlu toptan satış lisansı sahipleri, karayolu taşıtlarında yakıt olarak kullanılmak üzere satış yapabilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) yapılan açıklamaya göre, doğal gaz piyasası lisans yönetmeliğinde bazı değişiklikler yapıldı. Buna göre LNG İstasyonlu toptan satış lisansı sahipleri, LNG satışını karayolu taşıtlarında yakıt olarak kullanılmak üzere gerçekleştirebilecek.

Söz konusu lisans sahipleri sadece lisanslarına konu belli bir adreste kuracakları tesiste LNG satışı gerçekleştirebilecek. Yurt genelinde doğal gaz satışı yapan diğer toptan satış şirketlerinin, belli bir adreste karayolu taşıtlarında yakıt olarak kullanılmak üzere LNG satışı yapmak istemesi halinde ayrı lisans alması gerekecek.

Lisans sahibi faaliyette bulunacağı LNG İstasyon tesisinin öngörülen standartlara göre planlanması, projelendirilmesi, inşa edilmesi ve işletilmesinden sorumlu olacak. Bu kapsamda faaliyet gösteren lisans sahipleri, lisanslarına konu tesis için verilen Hizmet Yeterlilik Belgesinin süresini karayolu taşıtlarında kullanılmak üzere LNG satışı yaptıkları sürece uzatmakla ve yenilenen belgesini Kuruma sunmakla yükümlü olacak.

Söz konusu yönetmelik hükümlerini ise Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı yürütecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler