1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Karayurt: Yeni limit serbest elektrik piyasasını canlandırdı

Karayurt: Yeni limit serbest elektrik piyasasını canlandırdı

Eneriji Günlüğü - Elektrikte serbest tüketici limitinin 2400 kilovatsaat’e (kWh) düşürülmesiyle kullanıcıların serbest tedarikçi arayışı hızlandı,...

Karayurt: Yeni limit serbest elektrik piyasasını canlandırdı

Eneriji Günlüğü - Elektrikte serbest tüketici limitinin 2400 kilovatsaat’e (kWh) düşürülmesiyle kullanıcıların serbest tedarikçi arayışı hızlandı, özellikle konut aboneleri daha uygun fiyat seçeneklerini gözden geçirmeye başladı.  

Kolin Grubu bünyesinde faaliyet gösteren elektrik tedarik şirketi KOLEN’in Genel Müdürü Uğur Karayurt, Enerji Günlüğü’ne yaptığı açıklamada, elektrikte serbest tüketici limitinin 2017 yılı için 2400 kWh seviyesine düşürüldüğünü hatırlattı. Bunun, elektrik faturalarında aylık ortalama 82 TL’ye karşılık geldiğini belirten Karayurt, bu değişikliğin serbest perakende elektrik piyasasında hareketliliğe yol açtığını anlattı.

Değişikliğin KOLEN bazında adeta bir talep patlamasını beraberinde getirdiğini vurgulayan Karayurt, “Yeni yıl ile yürürlüğe giren uygulamayla tüketici talebindeki artış yüzde 50’yi aştı. Abone artışıyla birlikte bayi sayısında da yüzde 50’ler seviyesinde bir hareketlenme yaşandı” dedi.

EPDK’DAN HASSASİYET TALEBİ

Elektrikte serbestleşmenin tüketiciye daha iyi fiyata daha iyi hizmet alma şansı sunduğunu kaydeden KOLEN Genel Müdürü Karayurt, “Bizim bunları sunabilmemiz, hizmet kalitemizi artırabilmemiz için, düzenleyici kurumun (EPDK’yı kast ediyor) desteğine ihtiyacımız var. Karar süreçlerine dahil edilmek, alınan kararlarda, çıkan yönetmeliklerde bizlere dair hassasiyetin gözetilmesi en büyük beklentimiz” dedi

TÜKETİCİ HAKKINI KULLANSIN

Tüketicileri daha iyi fiyata daha iyi hizmet alma avantajını kullanma konusunda hızlı hareket etmeye ve hizmetinden memnun kalmadığı elektrik şirketini değiştirmeye davet eden Karayurt, “Hiçbir tüketici yasayla verilen bu hakkı kullanma konusunda tereddüt etmesin. Yapılan indirim tek bir seferlik değil. Serbest tüketici olan abonelerin bundan böyle tüm faturaları indirimli olacak” ifadesini kullandı.

ÇÖZÜM ORTAĞINIZ OLUYORUZ

KOLEN’in kendisini piyasada sadece tedarikçi değil, aynı zamanda enerji çözüm ortağı misyonuna sahip bir şirket olarak konumlandırdığını ifade eden Uğur Karayurt, “KOLEN’e geçmek isteyen elektrik abonelerinin tüm geçiş süreçlerinin takibini de üstleniyoruz” diye konuştu. Karayurt’un verdiği bilgiye göre yeni tüketici limitinin düşmesinden bu yana KOLEN’in abone sayısı yüzde 50 artış gösterdi. Bu gelişme, bayi sayısını artırma ihtiyacını beraberinde geçtirdi ve KOLEN’in bayi sayısı 100’ün üzerine çıktı.

KONUT ABONELERİ REVAÇTA

Bugüne kadar serbest tüketici limiti çok yüksek kaldığı için bugüne kadar ağırlıklı olarak iş hayatına hitap ettiklerini anlatan Karayurt, “Yeni limit şimdi mesken abonelerinden gelen taleplerde çok yüksek bir artışa yol açtı” ifadelerini kullandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler