1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Karman: Enerji dünyayı değiştirecek bir gizli güce sahip

Karman: Enerji dünyayı değiştirecek bir gizli güce sahip

Enerji Günlüğü - Yemenli Nobel Barış Ödülü aktivist ve gazeteci Tawakkol Karman, yenilenebilir enerjinin fosil yakıtların ekonomiye ve çevreye verdiği...

Karman: Enerji dünyayı değiştirecek bir gizli güce sahip

Enerji Günlüğü - Yemenli Nobel Barış Ödülü aktivist ve gazeteci Tawakkol Karman, yenilenebilir enerjinin fosil yakıtların ekonomiye ve çevreye verdiği zararı yoketmenin tek yolu olduğunu belirterek, enerjinin dünyayı değiştirecek bir gizli güce sahip olduğunu söyledi.

10. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı’nın (EIF) onur konuğu olan Nobel Barış Ödüllü Yemenli aktivist ve gazeteci Tawakkol Karman,  ekonomik gelişmeye gezegenimizin kurban edildiğine dikkat çekerek,  “Hepimiz aynı kaderi paylaşıyoruz ve dünyada çok fazla felaket yaşıyoruz. Ekonomik gelişmeye dünyamız kurban ediliyor. Gezegenimizin eko sistemi bozuluyor. Biz niçin mücadele ediyoruz? Birey olarak, devletler olarak hepimizin sorumluluğu var. Bunun için de fosil yakıtlardan yenilenebilir enerjiye geçmeliyiz. Yenilenebilir enerji fosil yakıtların ekonomiye ve çevreye verdiği zararı yoketmenin tek yolu.” İfadesini kullandı.

HEPİMİZİN SORUMLULUĞU VAR

İnsan yaşamını iyileştirme, yoksulluğu azaltma ve ekonomik gelişim için yenilenebilir enerjinin bir çok yarar sağladığını kaydeden Karman, “Güneş, rüzgar gibi temiz enerjiler yeni büyük iş olanakları da yaratıyor. Elektriğe ulaşamayan yoksul kesimler elektriğe kavuşuyor. Yeni enerji stratejisi oluşturmak için hepimizin çok büyük çaba harcaması gerekiyor. Enerji dünyayı değiştirecek bir gizli güce sahip.” dedi.

ENERJİNİN NEGATİF YANI DA VAR

“Ne yazıkki enerjinin negatif yanı da var” diyen Karman, enerjinin çok çeşitli çatışma ve savaşlara da yol açtığını kaydetti. Karman, “Tüm dünyadaki enerji kaynaklı savaşları sayamam ama size kesinlikle ifade edebilirim ki dünyanın bir çok yerinde yaşanan savaşların nedeni petrol, doğal gaz gibi enerji kaynaklarıdır. Irak ve Yemen de olduğu gibi.” dedi.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü / Ankara

Önceki ve Sonraki Haberler