1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kars'taki Kale HES, güneşle hibrit santrale dönüşecek

Kars'taki Kale HES, güneşle hibrit santrale dönüşecek

Karakurt Enerji, Kars’ta işlettiği Kale HES’i güneşle hibrit santrale çevirecek. Şirket 100 milyon TL yatırımla santral sahasına 9.981,4 MWm kurulu gücünde GES kuracak.

Kars'taki Kale HES, güneşle hibrit santrale dönüşecek

Enerji Günlüğü - Kars’ın Sarıkamış ilçesinde işletilmekte olan Kale HES’e yardımcı kaynak olarak 9.981,4 MWm kurulu gücünde güneş enerji santrali kurulacak.

Kadooğlu Enerji bağlı ortağı Karakurt Enerji Üretim A.Ş. tarafından Kars ili, Sarıkamış ilçesinin güney doğusunda, Kalebaşı Köyü mevkiinde Kale HES Yardımcı Kaynak Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması ve işletilmesi planlanıyor. Kale HES Yardımcı Kaynak Güneş Enerji Santrali sahasında, 6,88 hektarlık karasal alanda kurulması planlanan güneş enerji santrallerinin toplam kurulu gücü 9.981,4 MWm olacak.

100 milyon TL değerindeki proje kapsamında işletilmekte olan 17,10 MWe kurulu gücündeki Kale Regülatörü ve HES hibrit santrale dönüştürülecek. Hibrit santraller, birden fazla yenilenebilir enerji kaynağına dayalı olarak üretim yapabilen enerji santralleridir. 

Kurulacak güneş santralinde toplam 18.148 adet monokristal panel ve toplam 49 adet evirici (invertör) kullanılacak. Santralde yıllık 9.447.000,00 kWh elektrik enerjisi üretilecek. Santral, şebekeye bağlı fotovoltaik (On-Grid) sistemi ile çalışacaktır. Şebekeye bağlı fotovoltaik sistemler, merkezi elektrik şebekesine bağlanır ve üretilen elektriği şebekeye aktarır.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler