1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kastamonu’daki kömür ocağında kapasite arttırılacak

Kastamonu’daki kömür ocağında kapasite arttırılacak

Enerji Günlüğü - Öngür Maden, Kastamonu’nun Tosya ilçesinde bulunan Kömür Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisinde kapasite arttırarak kömür üretimini yılda...

Kastamonu’daki kömür ocağında kapasite arttırılacak

Enerji Günlüğü - Öngür Maden, Kastamonu’nun Tosya ilçesinde bulunan Kömür Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisinde kapasite arttırarak kömür üretimini yılda 15.000 tona çıkaracak.

Öngür Maden Kömür İşletmeleri San. Ve Tic. A.Ş.'ye ait Kastamonu İli, Tosya İlçesi, Büyüksekiler Köyü mevkiindeki maden sahasında yer altı işletme yöntemi ile kömür üretilen tesiste kapasite artışı yapılması planlanıyor.

Yaklaşık 760 bin lira yatırımla yapılacak kapasite artışı sonrasında Kömür Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisinde yılda 15.000 ton üretim yapılacak.

Ocakta kömür kazısı konvansiyonel kazı şeklinde yapılacak olup, kazı çalışmalarında martopikör makineleri kullanılacak. Üretim aşamalarında herhangi bir patlayıcı madde kullanılmayacak. Kazılarak alınan kömürler desandrelerden vagonlarla yerüstüne çıkarılacak ve mevcut durumda ocak ağzı çıkışı yakınında kurulu bulunan eleme tesisine kadar vagonlarla taşınarak eleme işlemine tabi tutulacak. Eleme işlemi sonrası parça kömür ve toz kömürler ayrılacak ve parça kömürler taşıyıcı bantlar vasıtasıyla torbalama ünitesi çıkışında bulunan taşıyıcı bant vasıtasıyla torbalama ünitesine, toz kömürler ise elek altından alınarak toz kömür stok sahasında depolanacak. Torbalama ünitesine taşınan parça kömürler paketlenecek ve torbalama ünitesi çıkışında bulunan taşıyıcı bant vasıtasıyla paketlenen kömürler yine eleme tesisi sahasında depolanacak. Daha sonra taşıyıcı bantlar vasıtasıyla müşteri kamyonlarına nakledilecek. Paketlenen ve stok sahasına taşınan kömürler Kastamonu ili, Tosya ilçesi ve diğer ilçeler ile civar yerleşim merkezlerine ocak başı satış esasına göre satılacak.

Enerji Günlüğü

 
Önceki ve Sonraki Haberler