1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Katar, LNG ticaretinde tahtını Avustralya’ya kaptırıyor

Katar, LNG ticaretinde tahtını Avustralya’ya kaptırıyor

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük LNG ihracatçısı Katar, geçen yıl OECD Asya Pasifik ülkelerine ihracatta Avustralya’nın gerisinde kaldı.Uluslararası...

Katar, LNG ticaretinde tahtını Avustralya’ya kaptırıyor

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük LNG ihracatçısı Katar, geçen yıl OECD Asya Pasifik ülkelerine ihracatta Avustralya’nın gerisinde kaldı.

Uluslararası Enerji Ajansı IEA’nın Doğal Gaz Bilgilendirme Raporu’na göre, Katar’ın LNG ticaretinde birincilik tahtı sallanıyor. 2016 yılında ithalatın bir önceki yıla göre 7.1 milyar metreküp düşmesine rağmen yüzde 24.1 payla OECD ülkelerine en fazla LNG ihraç eden ülke olma konumunu sürdüren Katar, OECD Asya Pasifik ülkelerine en fazla LNG ihraç eden ülke ünvanını Avustralya’ya kaptırdı. Avustralya bu ülkelere 38.6 milyar metreküp LNG ihraç ederken, Katar’ın ihracatı 31.8 milyar metreküpte kaldı.

Avustralya aynı zamanda ilk defa Meksika’ya da geçen yıl LNG ihraç etti. 

ÜRETİM ARTIŞ FARKI DA DİKKAT ÇEKİCİ

OECD ülkelerinden Avustralya geçen yıl doğal gaz üretimini 21 milyar metreküp kadar artırarak dünya genelinde onuncu sırada yer aldı. Dünyanın beşinci büyük doğal gaz üreticisi olan Katar ise 2016 yılında üretimini 1.3 milyar metreküp ile sadece yüzde 0.8 oranında artırabildi.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler