1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Katar ve Japonya Afşin-Elbistan`da termik projeleri geliştirecek

Katar ve Japonya Afşin-Elbistan`da termik projeleri geliştirecek

Enerji Günlüğü - Katar devlet enerji şirketi Nebras Power'ın Japon şirketleri ile oluşturdukları konsorsiyum, Türkiye'nin Afşin Elbistan bölgesinde proje...

Katar ve Japonya Afşin-Elbistan`da termik projeleri geliştirecek

Enerji Günlüğü - Katar devlet enerji şirketi Nebras Power'ın Japon şirketleri ile oluşturdukları konsorsiyum, Türkiye'nin Afşin Elbistan bölgesinde proje geliştirme olasılıkları üzerinde çalışacaklar.

Katar Hükümeti'ne ait enerji şirketi Nebras Power'ın Japon şirketleri Mitsubisni Corporation, Marubeni ve Chubu Electric Power ile oluşturdukları konsorsiyum, Türkiye'nin Afşin Elbistan bölgesinde proje geliştirme olasılıkları üzerinde çalışılması için bir anlaşma imzaladılar.

Cuma günü Tokyo'da düzenlenen Katar-Japonya Ekonomi Forumu'na katılan Ekonomi ve Ticaret Bakanı Şeyh Ahmed bin Jassim bin Mohammed al Thani ile Japon firmalarının üst yönetimiyle imzalanan ortaklık anlaşması ile bölgede 14 milyar dolar değerinde yatırım yapılması öngörülüyor.

Konsorsiyum, Türkiye'nin en büyük termik santrali projelerinden biri olacak Afşin-Elbistan bölgesindeki linyit yakıtlı termik santral geliştirilmesini de içeren bir dizi projeyi değerlendirecek.

Bölgedeki kömür madenlerinin geliştirilmesini hedefleyen santralin inşaatının 10 yıl süreceği, tamamlandığında 4 bin 500 MW'lık bir güce sahip olacağı kaydediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler