1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Kavak HES ÇED Raporu görüşe açıldı

Kavak HES ÇED Raporu görüşe açıldı

Enerji Günlüğü - KT Karaca Tuna Elektrik tarafından Kırıkkale'de yapılması planlanan 10,06 MW kurulu gücündeki Kavak HES için hazırlanan ÇED raporu...

Kavak HES ÇED Raporu görüşe açıldı

Enerji Günlüğü - KT Karaca Tuna Elektrik tarafından Kırıkkale'de yapılması planlanan 10,06 MW kurulu gücündeki Kavak HES için hazırlanan ÇED raporu halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, TT Grup Enerji şirketlerinden KT Karaca Tuna Elektrik Üretim Ltd. Şti. tarafından Kırıkkale İli, Merkez İlçesi, Hasandede Beldesi sınırları içerisinde yapılması planlanan "Kavak Regülatörü ve HES (10,48 MWm/10,06 MWe)" projesi ile ilgili hazırlanan ÇED Raporu'nun halkın görüşüne açıldığı duyuruldu.

Bakanlık tarafından incelenip ÇED Raporu Özel Formatı'na uygun bulunan ÇED Raporu'nun Kırıkkale Valiliği (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından proje ile ilgili inceleme değerlendirme sürecinin başladığının ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu halkın görüşüne açıldığının, anons, askıda ilan, internet gibi uygun araçlarla halka duyurulması gerekiyor.

KIRKLARELİ'DE KAVAK HES İNŞA EDİLECEK

Önceki ve Sonraki Haberler