1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kayseri’de kurulan 2.3 MW’lik çatı tipi GES devrede

Kayseri’de kurulan 2.3 MW’lik çatı tipi GES devrede

Enerji Günlüğü - Kayseri’de Silteks Tekstil ve Kaydöksan fabrikalarının çatısına Akiş Enerji tarafından kurulan 2.3 MW’lik lisanssız güneş enerji...

Kayseri’de kurulan 2.3 MW’lik çatı tipi GES devrede

Enerji Günlüğü - Kayseri’de Silteks Tekstil ve Kaydöksan fabrikalarının çatısına Akiş Enerji tarafından kurulan 2.3 MW’lik lisanssız güneş enerji santrali devrede. 

Arazi tipi lisanssız güneş santrallerinde üretilen elektrikten kilovatsaat başına alınan sistem kullanım bedelinin, 2018 başından itibaren devreye girecek tesisler için 2.7 kuruş yerine 10.5 kuruş olarak uygulanacağının açıklanmasından sonra lisanssız GES projelerinin yılbaşından önce hayata geçirilmesine dönük çalışmalar yoğun şekilde sürüyor. Bu arada yatırımcılar ve yükleniciler, öz tüketim ağırlıklı çatı tipi GES’lere yönelik ilgisi giderek artıyor. 

Özellikle sanayi tipi çatılara kurulan MW üstü GES’lere neredeyse her hafta bir yenisi ekleniyor. Kayseri’deki Silteks Tekstil ve Kaydöksan fabrikalarının çatısına kukulan 2.3 MW’lik güneş santrali de bunlardan biri. 

Santralin kurulumunu gerçekleştiren Akiş Enerji’nin Genel Müdürü Berk Eyilik, tesislerden yıllık yaklaşık 3.7 milyon kilovatsaat elektrik üretileceeğini belirtti. Bu rakamın 5000 nüfuslu bir bölgeyi bir yıl boyunca besleyebileceğini anlatan Eyilik “Fabrikalar için bu ölçeklerdeki elektrik üretim tesislerinin enerji maliyetlerinden büyük bir tasarruf sağlama imkanı vereceği ortada” dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler