1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kayseri'deki güneş tesisi yüzey temizleme kapasitesini arttıracak

Kayseri'deki güneş tesisi yüzey temizleme kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Özkan Güneş Enerji, Kayseri'de bulunan güneş enerjisi sistemleri tesisinde yüzey temizleme ünitesinde toplam 180 m3 kapasiteli 12 adet...

Kayseri'deki güneş tesisi yüzey temizleme kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Özkan Güneş Enerji, Kayseri'de bulunan güneş enerjisi sistemleri tesisinde yüzey temizleme ünitesinde toplam 180 m3 kapasiteli 12 adet havuz yapacak.

Özkan Güneş Enerji Sistemleri İmalat İnş. Turizm Otom. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Kayseri İli, Melikgazi İlçesi, 4534 Kesin No’lu(1180 geçici No’lu) adresinde “Güneş Enerjisi Sistemleri Tesisi Kapasite Artışı’’ projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Tank hacminin 10 m³ ve üzeri olduğu, elektrolitik veya kimyasal bir proses kullanılarak metal veya plastik maddelerin yüzeylerinin metalle kaplandığı tesisler veya yüzey temizleme işleminin yapıldığı tesisler kapsamındaki tesiste mevcut durumda yüzey temizleme ünitesinde toplam kapasiteleri 15 m3 olan 12 adet havuz bulunacak. İlk durumda 9 adet 15 m3 hacimlerindeki havuzlar üretime alınacak. İlk durumda 9 adet 15 m3 hacimlerindeki havuzlar üretime alınacak. Daha sonra ise 3 adet 15 m3 havuzlarda ihtiyaç durumuna göre üretime dâhil edilecek. Tesis bünyesinde silindirik havuzların kaynak işlemleri yapılmakta. Montaj işlemi ÇED süreci tamamlandıktan sonra yapılacak. Daha önceden ÇED Kapsamdışı görüşü alınmıştı.

Güneş enerji sistemleri kaynak ve birleştirme işlemlerinden sonra yüzey temizleme işlemi uygulanarak yaş emaye kaplamasına hazır hale getirilecek. Emaye kaplanan ürün ise kurutma işleminin ardından montaj ve ambalaj işlemleri yapılarak piyasaya sevk edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler