1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kazakistan petrol üretimini artırmak istiyor

Kazakistan petrol üretimini artırmak istiyor

Enerji Günlüğü – OPEC’in aldığı petrol üretimini kısma kararına destek veren Kazakistan, arz kısıntısı anlaşmasının kademeli olarak sonlandırılmasını...

Kazakistan petrol üretimini artırmak istiyor

Enerji Günlüğü – OPEC’in aldığı petrol üretimini kısma kararına destek veren Kazakistan, arz kısıntısı anlaşmasının kademeli olarak sonlandırılmasını ve ardından üretimin artırılmasını istiyor.

Kazakistan, üretim kısıntısı anlaşmasının kademeli olarak sona erdirilmesini istiyor Kazakistan Enerji Bakanı Kanat Bozumbayev, Kazakistan'ın da taraf olduğu OPEC liderliğindeki arz kısıntısı anlaşmasından kademeli olarak çıkılmasını ve üretimin anlaşma sona erdikten bir veya iki ay sonra yükselmesini istediklerini söyledi. 

OPEC ve OPEC üyesi olmayan Rusya, Kazakistan gibi ülkelerin taraf oldukları üretim kısıntısı anlaşması Mart 2018'de sona erecek.  

İZLEME KOMİSYONU DAHA FAZLA ARZ KISINTISINI KONUŞMAYACAK

Öte yandan,  Dünya Petrol Kongresi (WPC) için bulunduğu İstanbul'da bir açıklama yapan OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo, OPEC üyesi ve üyesi olmayan petrol üreticilerinin taraf oldukları arz kısıntısı anlaşmasını izlemekle görevli komitenin, 24 Temmuz'da toplanacağını ve toplantıda üretimin daha fazla kısılmasına yönelik tedbirlerin alınması olasılığının konuşulmayacağını söyledi. Barkindo yaptığı açıklamada, arzın daha da kısılmasına konuşmak için çok erken olduğunu ifade etti. Arz kısıntısı izleme komitesi 24 Temmuz'da Rusya'nın St. Petersburg kentinde toplanacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler