1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. KD Gübre Eskişehir’deki biyokütle tesisinin kapasitesini arttıracak

KD Gübre Eskişehir’deki biyokütle tesisinin kapasitesini arttıracak

Eskişehir’e kuracağı Beylikova BES’in kapasitesini 4,56 MW’e çıkarmayı planlayan KD Gübre ve Enerji, yılda 936 ton hayvan ve bitki atığını işleyerek gübre ve elektrik üretecek.

KD Gübre Eskişehir’deki biyokütle tesisinin kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Eskişehir’e kuracağı Beylikova BES’in kapasitesini 4,56 MW’e çıkarmayı planlayan KD Gübre ve Enerji, yılda 936 ton hayvan ve bitki atığından gübre ve elektrik üretecek.

KD Gübre ve Enerji A.Ş., Eskişehir’in Beylikova İlçesi’nde bulunan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 47 bin metrekarelik arazi üzerinde kurmayı planladığı “Hayvan Dışkısından Gübre ve Enerji Üretim Tesisi’nin kapasitesini arttırmayı planlıyor. Bu kapsamda daha önce 1 MW olarak planlanan tesisin kapasitesi 4,56 MW’e çıkarılacak.

82,5 milyon lira değerindeki proje kapsamında kurulacak olan Beylikova BES’te bölgede bulunan büyükbaş hayvan çiftliklerinden toplanacak hayvan dışkılarından enerji ve gübre üretilecek.

Tesiste günde 836 ton hayvan dışkısı ve 100 ton bitkisel atık işlenerek gübre ve elektrik üretilecek. Tesiste yıllık 305.140 ton gübre işlenmesi ve yaklaşık 38,4 milyon kWh elektrik üretilmesi planlanıyor. Yıllık üretilecek gübre miktarı 40.000 ton/yıl olacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler