1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Kearney net sıfır emisyon hedefi belirleyen ilk danışmanlık şirketi oldu

Kearney net sıfır emisyon hedefi belirleyen ilk danışmanlık şirketi oldu

Kearney Başkanı Alex Liu, “Kearney, sürdürülebilirlik alanında liderlik vizyonunu gerçekleştirerek sektörümüzde küresel liderliği üstlenmiş oldu” dedi.

Kearney net sıfır emisyon hedefi belirleyen ilk danışmanlık şirketi oldu

Enerji Günlüğü - Küresel danışmanlık şirketi Kearney, 2050’ye kadar net sıfır sera gazı emisyonuna ulaşmayı hedeflediğini aktardı.

Küresel danışmanlık şirketi Kearney Yönetim Danışmanlık AŞ, Bilimsel Hedefler Girişimi tarafından onaylı karbon emisyonu hedeflerini belirleyen ilk yönetim danışmanlığı şirketi olduğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Global Compact ile Dünya Doğayı Koruma Vakfı’nın ortak girişimi olan Bilimsel Hedefler Girişimi (Science Based Targets initiative - SBTi), özel sektör şirketlerinin 2030’dan önce emisyonlarını yarı yarıya azaltmalarını, 2050’den önce ise net sıfır karbon emisyonu hedefine ulaşmalarını bekliyor.

KEARNEY 2025’YE KADAR EMİSYONU %90 AZALTMAYI PLANLIYOR

Kearney’in karbon emisyonlarını azaltmak üzere verdiği sözler aşağıdaki şekilde sıralandı:

  • Kapsam 1 ve 2 emisyonlarını 2030’a kadar yüzde 50 oranında azaltmak.
  • İş seyahatleri ve diğer faaliyetlerden kaynaklanan Kapsam 3 emisyonlarını 2030’a kadar yüzde 30 azaltmak.
  • 2025’e kadar tüm Kearney ofislerinde yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanımına ulaşmak ve 2030’a kadar elektriği yenilenebilir kaynaklardan elde etmeye devam etmek.
  • Nihai hedef olarak Kapsam 1 ve 2 emisyonları ile mutlak Kapsam 3 emisyonlarını 2050’ye kadar yüzde 90 azaltmak ve bu tarihe kadar net sıfır sera gazı emisyonuna ulaşmak.

Söz konusu hedeflere ulaşmak için Kearney, 40’dan fazla ülkede çevresel ayak izini azaltmaya çalışacağını ve bunun için şirket çalışanlarının iş seyahatlerini azaltacağını bildirdi.

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ HIZLANDIRMAK İÇİN FAALİYETLERİMİZİ BİLİME DAYANDIRMAMIZ GEREKİYOR”

Kearney Yönetici Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Alex Liu, onaylanmış bilimsel tabanlı net sıfır hedeflerine sahip olmanın büyük bir başarı olduğunu belirterek, “Kearney böylece sürdürülebilirlik alanında liderlik vizyonunu gerçekleştirerek sektörümüzde küresel liderliği üstlenmiş oldu” dedi.

Alex Liu, şirketlerinin sürdürülebilirlik alanında yapacağı en büyük etkinin müşterilerine, düşük karbonlu geleceğe yönelik yolculuklarda karşılaşacakları zorluklar konusunda yardım etmek olduğunu dile getirerek, “Sürdürülebilirliğe yönelik hızlı hareket etmemiz ve hedeflere ulaşmak için faaliyetlerimizi bilime dayandırmamız gerekiyor” diye konuştu.

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KONUSUNDA EN İYİ ÖNERİLERİ SUNUYORUZ”

ESG dönüşümü, net sıfır emisyonu, sürdürülebilir ve sorumlu satın alma, döngüsel ekonomi konularına ilişkin müşterilerine en iyi önerileri sunduklarını savunan Kearney Türkiye Direktörü Onur Okutur, “İstanbul ofisimiz ile 40’tan fazla ülkedeki ofiste yürüttüğümüz operasyonlarda verdiğimiz sözlerimizin arkasında duruyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler