1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kesintisiz elektrik için dağıtım şirketleri alarmda

Kesintisiz elektrik için dağıtım şirketleri alarmda

Enerji Günlüğü - Elektrik dağıtım şirketleri, yıl başını en az sorunla atlatmak için saha ekiplerini iki katına çıkarttı, kesinti gerektiren programlı...

Kesintisiz elektrik için dağıtım şirketleri alarmda

Enerji Günlüğü - Elektrik dağıtım şirketleri, yıl başını en az sorunla atlatmak için saha ekiplerini iki katına çıkarttı, kesinti gerektiren programlı bakım onarım çalışmalarına ise hafta başına kadar ara verdi.

Türkiye yeni yıla elektrik kesintisi tartışmalarıyla giriyor. İletim şebekesinden yeterli enerji alamadığı için kesinti uygulamalarını artırmak zorunda kalan elektrik dağıtım şirketleri, yeni yılbaşı gecesi kesintisiz enerji sağlamak üzere izinleri kaldırdı. Ekipler kar ve fırtınanın yoğun olduğu dağıtım bölgelerindeki saha ekipleri vardiyalar halinde 24 saat süreyle şebekeleri kontrol ediyor, arızaları gideriyor.

Güney Marmara Bölgesi’nde elektrik dağıtım hizmeti veren Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ) yoğun kar yağışı nedeniyle elektrik kesintisi yaşanmaması için Genel Müdürlük bünyesinde kriz masası oluşturdu. UEDAŞ Genel Müdürü Mesut Efe, arıza ekiplerinin tam kadro olarak sahada olduğunu belirterek, “Hizmet bölgemizdeki 4 ilde 673 çalışan arıza ekiplerimize bakım yüklenicilerimiz ve diğer birimlerde çalışan personellerimizle destek vererek çalışan sayısını neredeyse 2 katına çıkararak tüm şartları zorlayarak arızalara anında müdahale ediyoruz” dedi.

İstanbul Avrupa Yakası’na hizmet veren BEDAŞ ile Anadolu Yakası’na hizmet veren AYEDAŞ’ta da yılbaşı öncesi elektrik kesintileri yaşanmaması için tüm saha ekiplerini alarm durumunda çalıştırıyor. Bu iki dağıtıcı, yılbaşını da kapsayan hafta sonu boyunca elektrik kesintisini de gerektiren programlı hat bakım çalışmalarına ara verdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler