1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Kındap: 2020 sonrası jeotermale destekle kapasite iki kata çıkar

Kındap: 2020 sonrası jeotermale destekle kapasite iki kata çıkar

JESDER Başkanı Ali Kındap, 2020 sonrası YEKDEM mekanizmasının devamı halinde jeotermalde kurulu gücü sadece Batı Anadolu’da mevcut kurulu güç kadar arttırma şansına sahip olunacağını söyledi.

Kındap: 2020 sonrası jeotermale destekle kapasite iki kata çıkar

Enerji Günlüğü - JESDER Başkanı Ali Kındap, 2020 sonrası YEKDEM mekanizmasının devamı halinde jeotermalde kurulu gücü sadece Batı Anadolu’da mevcut kurulu güç kadar arttırma şansına sahip olunacağını söyledi.

Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği Başkanı Ali Kındap, jeotermalin Türkiye’de yenilenebilir enerji alanında ilk çalışmaların yapıldığı yüksek potansiyele sahip bir alan olduğunu ve 2005 yılında çıkan yenilenebilir enerji kaynaklarının desteklenmesine ilişkin yasa ile hızlı bir şekilde gelişerek dünya rekoru kırdığını belirterek, “Bunun arkasındaki temel neden destek mekanizmasının olması. Şu an kurulu gücün dışında yaklaşık bu kadar daha kapasitenin de keşfini yapıp yatırıma hazır hale getirdik. 2020 sonrası YEKDEM mekanizmasının devamı halinde sadece Batı Anadolu’da bu kadar daha kapasiteyi kazandırma kapasitesine sahibiz” dedi.

JEOTERMALE TEŞVİK SÜRELERİ DAHA UZUN OLMALI

10. Türkiye Enerji Zirvesi kapsamında düzenlenen oturumda yaptığı değerlendirmede jeotermalin bir çok yan alanları da olduğuna dikkat çeken Kındap, “Türkiye’nin geneline bu sistemi yaydığımız zaman çok fazla bir potansiyeli hayata geçirebiliriz. Şu an elimizde önemli keşifler var bunların bir kısmı hayata geçirildi bir kısmı da geçirilemedi. Jeotermalde ölçüm süreleri diğer yenilenebilir enerji kaynaklarına göre daha uzun ve beş-altı yılı bulabiliyor. Yine jeotermal aynı zamanda keşiflerinizi adım adım gerçekleştirme zorunluluğunu içeriyor. Dolayısıyla bu da teşvik süresinin daha uzun süre olmasını gerektiriyor” dedi. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü/Antalya

 

Önceki ve Sonraki Haberler