1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Kındap: Jeotermalde sıfır emisyon hedefliyoruz

Kındap: Jeotermalde sıfır emisyon hedefliyoruz

Zorlu Enerji, Yatırımlar, İşletme ve Bakımdan Sorumlu Genel Müdürü Ali Kındap, jeotermal enerji üretiminde sıfır emisyon hedeflediklerini kaydetti.

Kındap: Jeotermalde sıfır emisyon hedefliyoruz

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, Yatırımlar, İşletme ve Bakımdan Sorumlu Genel Müdürü Ali Kındap, jeotermal enerji üretiminde sıfır emisyon hedeflediklerini kaydetti.

Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle bu yıl altıncı kez düzenlenen İstanbul Karbon Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen “Karbon Yönetimi ve Endüstri” oturumunda değerlendirmelerde bulunan Zorlu Enerji, Yatırımlar, İşletme ve Bakımdan Sorumlu Genel Müdürü Ali Kındap, AB desteği ile hayata geçirdikleri Jeotermal Emisyon Kontrol (GECO) sürdürülebilirlik projesi ile jeotermal enerji üretiminde sıfır emisyon hedefine ulaşacaklarını kaydetti. 

Son altı yılda toplam 2.2 milyar dolar hacminde çok ciddi bir yatırım yaptıklarını ve bu yatırımların yüzde 80’den fazlasının yenilenebilir enerji yatırımları olduğunu vurgulayan Kındap, “Jeotermal santrallerde az da olsa karbondioksit salımı sözkonusu. Proje ile bunların havaya salınmadan önce tutulması, saklanması ve yerin altına depolanmasını gerçekleştireceğiz. Bu projenin altına imza atarak jeotermalde de sıfır salım, sıfır emisyon hedefine ulaşmış olacağız” dedi. 

Kındap ayrıca yenilenebilir enerjinin her alanında gerçekleştirdikleri yatırımlardan bazılarının kendi alanında lider yatırımlar olduğunu belirterek, bu yatırımların Denizli’deki 160 MW kapasiteli Kızıldere JES ve Pakistan’da kurulan ilk rüzgar santrali olan 56 MW kapasiteli rüzgar enerjisi yatırımı olduğunu kaydetti. 

Yeni enerji yatırımları ve enerji politikası çerçevesinde ilave yatırımlarının da bulunduğunu belirten Kındap ayrıca Rize İkizdere’deki hidroelektrik yatırımının gerçek kapasitesinin 50 MW olduğunu ancak son dönemde bölge halkı ile ilişki içinde bu yatırımda yenilemeye giderek kapasitenin altında gerçekleştirdiklerini ifade etti. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler