1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kırım`da elektrik şirketi kamulaştırıldı

Kırım`da elektrik şirketi kamulaştırıldı

Enerji Günlüğü - Kırım Parlamentosu, "Krımenergo" adlı Kırım elektrik dağıtım şirketinin devletleştirilmesine karar verdi.Kırım Parlamentosu’nda...

Kırım`da elektrik şirketi kamulaştırıldı

Enerji Günlüğü - Kırım Parlamentosu, "Krımenergo" adlı Kırım elektrik dağıtım şirketinin devletleştirilmesine karar verdi.

Kırım Parlamentosu’nda yapılan olağanüstü toplantıda, Kırım elektrik dağıtım şirketi ve Bankalararası Döviz Borsası'nı devletleştirme konusunu gündeme sunan Kırım Başbakanı Sergey Aksenov, elektrik enerjisinin devletin elinde olması gerektiği fikrini taşıdıklarını belirterek, Kırım Cumhuriyeti ve Rusya'nın menfaatlerini göz önüne alarak hareket ettiklerini söyledi.

Kırım Parlamentosu daha önce de aralarında Çernomorneftegaz gaz şirketi ve demiryolu işletmesinin de bulunduğu çok sayıda kuruluşu devletleştirmişti.

Kırım Parlamentosu ayrıca, 1995 yılında, Kırım bankalarının gönüllü birliği olarak kurulan Bankalararası Döviz Borsası'nın da Kırım'da yaşayan insanların menfaatlerinin korunması için devletleştirilmesi kararı aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler