1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Kırklareli`de Kavak HES inşa edilecek

Kırklareli`de Kavak HES inşa edilecek

Enerji Günlüğü - KT Karaca Tuna Elektrik, Kırklareli’de 10 MW’lık bir hidroelektrik santrali inşa edecek.TT Grup Enerji şirketlerinden, KT Karaca Tuna...

Kırklareli`de Kavak HES inşa edilecek

Enerji Günlüğü - KT Karaca Tuna Elektrik, Kırklareli’de 10 MW’lık bir hidroelektrik santrali inşa edecek.

TT Grup Enerji şirketlerinden, KT Karaca Tuna Elektrik Üretim Ltd. Şti., Kırıkkale İli, Merkez İlçesi, Hasandede Beldesi sınırları içerisinde 10,06 MW kurulu gücünde bir hidroelektrik santrali yapacak.

43.272.688 lira proje bedeli olan Kavak Regülatörü ve HES, yer değişikliği nedeniyle proje değişikliğine gidilerek yeniden proje hazırlandı. Kızılırmak üzerinde kurulacak HES’in yapım süresi 2 yıl olarak planlanıyor. Projenin arazi hazırlık ve inşaat aşamalarında 75 kişi, işletme aşamasında ise yaklaşık 15 kişinin çalışması öngörülüyor.

Santral tamamlandığında ise 26,77 GWh enerji üretilecek. işletme süresi 49 yıl olarak öngörülüyor.

PROJE HALKIN GÖRÜŞÜNE AÇILDI

Proje ile ilgili olarak Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim inceleme değerlendirme sürecinin başladı. Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu da halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporunu incelemek isteyenler, Bakanlık merkezinde veya İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler.

Önceki ve Sonraki Haberler