1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Kırşehir'de 6 MW'lık biyogaz santrali kurulacak

Kırşehir'de 6 MW'lık biyogaz santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Körpınar Biyogaz Enerji, Kırşehir'in Merkez ilçesinde 6 MW'lık biyogaz santrali kuracak.Körpınar Biyogaz Enj. Ür. San. ve Tic. A.Ş....

Kırşehir'de 6 MW'lık biyogaz santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Körpınar Biyogaz Enerji, Kırşehir'in Merkez ilçesinde 6 MW'lık biyogaz santrali kuracak.

Körpınar Biyogaz Enj. Ür. San. ve Tic. A.Ş. tarafından, Kırşehir ili, Merkez ilçesi sınırlarında Çuğun Mahallesi, Dikenliyer Mevkiinde 18.949 metrekarelik alanda 6 MW'lık “Biyogaz Enerji Tesisi kurulması planlanıyor. 

Maliyeti 39.520.000TL1 (12.350.000 €)  olarak hesaplanan proje kapsamında bölgedeki hayvansal (büyükbaş ve kanatlı) atıkların çevreye etkilerinin azaltılması, değerlendirilmesi, atıklardan elde edilen metan gazının elektrik enerjisine çevrilmesi planlanıyor.

Tesise en yakın yerleşim birimi 1150 m mesafede bulunuyor. Tesiste toplam 850 ton/gün atık işlenecek, işlenen atıktan elde edilen biyogaz ise elektrik enerjisine çevrilecek. Üretilen elektrik, orta gerilim hattına verilerek enterkonnekte ağa ulaştırılacak. Ayrıca söz konusu tesisin kurulması ile bölgede bulunan hayvancılık tesisleri ve özellikle organik maddelerin de tesise alınarak bertarafı sağlanabilecek. Tüm tesis ve üniteler kapalı ortam içerisinde planlanmakta olup, işletme sırasında koku yayılımı engellenecek.

İnşaat aşamasında toplam 45 kişi istihdam edilecek olan projenin inşaatının 6 ayda tamamlanması planlanıyor. 

Proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme Süreci başladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler