1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Klikya Termik için halk bilgilendirilecek

Klikya Termik için halk bilgilendirilecek

Enerji Günlüğü - Atagür Enerji tarafından Adana'da yapılması planlanan 600 MW'lık Klikya Termik Santrali projesi için 5 Şubat 2015’te halkın katılım...

Klikya Termik için halk bilgilendirilecek

Enerji Günlüğü - Atagür Enerji tarafından Adana'da yapılması planlanan 600 MW'lık Klikya Termik Santrali projesi için 5 Şubat 2015’te halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Adana ili Yumurtalık ilçesi Sugözü Köyü mevkiinde Atagür Enerji Üretim İnşaat ve TicaretA.Ş. tarafından yapılması planlanan Klikya Termik Elektrik Santrali (660 MWe/670 MWm/1.437 MWt Termik Santral, Endüstriyel Atık (Kül/Cüruf) Depolama Alanı, Derin Deniz Deşarjı, Dolgu ve Kıyı Yapısı Dahil) projesi ile ilgili olarak, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla05/02/2015 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenleneceği bildirildi.

Açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme sürecinin başladığı ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyasının halkın görüşüne açıldığı belirtildi.

Söz konusu projeye ilişkin ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler.

Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden bilgi alınabilecek.

KLİKYA TERMİK SANTRALİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Önceki ve Sonraki Haberler