1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kojenerasyon tesisinde 5 yıldan eski malzeme kullanılabilecek 

Kojenerasyon tesisinde 5 yıldan eski malzeme kullanılabilecek 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), lisanssız tesislerde kullanılacak malzemeler için uygulanan son beş yılda üretilme şartını, kojenerasyon tesisleri açısından kaldırdı. 

Kojenerasyon tesisinde 5 yıldan eski malzeme kullanılabilecek 

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), lisanssız tesislerde kullanılacak malzemeler için uygulanan son beş yılda üretilme şartını, kojenerasyon tesisleri açısından kaldırdı. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği’ni değiştirdi. Buna göre, söz konusu yönetmeliğin 37’nci maddesinin altıncı fıkrasında yapılan değişiklik bugün yürürlüğe girdi. 

Fıkranın eski hali: 

“(6) Bu Yönetmelik kapsamında tesis edilecek elektrik üretim tesisi ve bağlantı ekipmanında kullanılan malzemeler; ilgili standartlara göre imal edilmiş, garanti kapsamında ve son beş yıl içerisinde üretilmiş olmalıdır.”

Fıkranın yeni hali: 

“(6) Bu Yönetmelik kapsamında tesis edilecek elektrik üretim tesisi ve bağlantı ekipmanında kullanılan malzemeler; ilgili mevzuat ve standartlara göre imal edilmiş, garanti kapsamında ve son beş yıl içerisinde üretilmiş olmalıdır. Bu fıkra hükmünde yer alan beş yıl şartı, 5 inci maddenin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamındaki tesisler için uygulanmaz.”

KOJENERASYONDA ESKİ MALZEME SERBEST

EPDK’nın yaptığı değişiklikte yer alan, son beş yılda üretilme şartından muaf tutulan tesisler ise kojenerasyon tesisleri. İlgili yönetmelikteki 5’inci maddenin birinci fıkrasının (d) bendi ise şöyle: 

“d) Bakanlıkça belirlenecek verimlilik değerini sağlayan kategorideki kojenerasyon tesisleri,”

Önceki ve Sonraki Haberler