1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Köksal: Dünyada petrol ve doğalgaz sahaları almalıyız

Köksal: Dünyada petrol ve doğalgaz sahaları almalıyız

Enerji Günlüğü - Petoil Başkanı Prof. Dr. Güntekin Köksal, ülkemizdeki etkin yetişmiş uzman ve teknoloji ile dünyada petrol ve doğalgaz sahaları almalıyız...

Köksal: Dünyada petrol ve doğalgaz sahaları almalıyız

Enerji Günlüğü - Petoil Başkanı Prof. Dr. Güntekin Köksal, ülkemizdeki etkin yetişmiş uzman ve teknoloji ile dünyada petrol ve doğalgaz sahaları almalıyız dedi.

Pet Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Petoil Başkanı Prof. Dr. Güntekin Köksal, İTÜ tarafından 25’incisi düzenlenen “ İTÜ Petrol – Doğalgaz Konferansı”nda yaptığı konuşmada, petrol ve doğalgaz arama,istihracı konularında çok etkin bir beyin gücüne, kaliteli mühendis ve yöneticiye sahip olduğumuzu belirterek dünyanın çeşitli yerlerinden sahalar almamız gerektiğini söyledi.

Köksal, çok uzun yıllar önce Erbil'de ilk saha alan grup olarak bunu kanıtladıklarını belirterek, "Erbil yanında Süleymaniye, Kerkük ve Musul’da da yeni sahaları tetkik ediyoruz. Çok kısa süre önce dünya petrol piyasasının kalbi Texas’ta saha aldık. Texas’a giden ilk Türk şirketi olmaktan da onur duyuyoruz. Bu girişim ve yatırımlarımızda herhangi bir devlet desteği ve teşviki yoktur, kendi kaynaklarımızla, güçlü yapımızla ilerliyoruz “dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler