1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kolin Soma’ya yatırımda kararlı

Kolin Soma’ya yatırımda kararlı

Enerji Günlüğü - Kolin İnşaat Enerji Grup Başkanı Murat Zekeriya Aydın, Soma’ya olan inançlarının ve yatırım yapma kararlılıklarını devam ettiğini...

Kolin Soma’ya yatırımda kararlı

Enerji Günlüğü - Kolin İnşaat Enerji Grup Başkanı Murat Zekeriya Aydın, Soma’ya olan inançlarının ve yatırım yapma kararlılıklarını devam ettiğini belirtti.

Kolin İnşaat Enerji Grup Başkanı Murat Zekeriya Aydın, Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi'nde yapılması planlanan termik santral hakkında Soma’ya olan inançlarının ve yatırım yapma kararlılıklarını devam ettiğini belirtti.

Kolin İnşaat Enerji Grup Başkanı Aydın, Kolin Grubu’nun Soma Yırca’da kurmayı planladığı termik santralin mevcut planlarına ilişkin yasal sürecin devam ettiğini, daha önce de belirtildiği üzere alternatif bir yer için ilgili makamlar nezdinde resmi bir başvuruda bulunulmadığını belirtti. Öte yandan, yasal süreçte gelinen noktadan hareketle ve Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene’nin önderliğinde Soma Belediyesi ve yerel makamların daveti ve yönlendirmesiyle, santralin kurulmasının uygun olabileceği alternatif yer arayışı için bir çalışma başlatıldığını belirten Aydın, bu çalışma kapsamında arazi satın alımı da dahil her türlü işlemin gerektiği şekilde yapılmakta olduğunu söyledi.

Somalı Meslek ve Sivil Toplum Örgütleri’nin, ilçede baş gösteren ekonomik olumsuzluklara çözüm oluşturması adına yeni termik santral yatırımını desteklediklerini ifade eden Aydın, bu desteğin temelinde ülke ekonomisinin sağlıklı işleyebilmesi adına her dalda dışa bağımlılığı azaltmak hedefiyle yer altı ve yer üstü zenginliklerimizin üretime katılması gerekliliği ve yaratılacak istihdamın olduğunu söyledi.

Aydın, Kolin Grubu olarak, Soma’ya olan inançlarının ve yatırım yapma kararlılıklarının devam ettiğini bir kez daha ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler