1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kolin`in yeni termik santrali halkın görüşüne açıldı

Kolin`in yeni termik santrali halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Kolin Grubu’na bağlı Hidrogen Enerji tarafından kurulacak olan ve yeri değiştirilen kömüre dayalı termik santrali için ÇED Raporu...

Kolin`in yeni termik santrali halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Kolin Grubu’na bağlı Hidrogen Enerji tarafından kurulacak olan ve yeri değiştirilen kömüre dayalı termik santrali için ÇED Raporu kabul edilerek on gün halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre, Manisa’nın Soma İlçesi’nde Kolin Grubu’na bağlı Hidrogen Enerji tarafından kurulacak 460 MW'lık kömüre dayalı termik santrali (Kül Depolama Sahası, Kömür Ocakları, II(A) Grubu Kalker Ocağı, Hazır Beton Santralleri, Soğutma Suyu Temini) Projesi ile ilgili ÇED Raporuİnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunarak nihai kabulü gerçekleştirildi ve on gün halkın görüşüne açıldı.

RAPOR ON GÜN HALKIN GÖRÜŞÜNE AÇILDI

Açıklamaya göre, Komisyonun sonuçlandırdığı Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on (10) gün görüşe açıldı. Görüş ve önerilerini sunmak isteyenler bu süreç içerisinde Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilecekler.

Proje ile ilgili ÇED Süreci Haziran ayında başlamıştı.

KOLİN'İN YENİ TERMİK SANTRALİ YERİ İÇİN ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Önceki ve Sonraki Haberler